Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Αυλαία με τους “πουλάκηδες” από την Αγγλία

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Εκδήλωση υποδοχής των πρώτων Ευρωπαίων τουριστών ετοιμάζουν ο Δήμος Μυτιλήνης, η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων και το Επιμελητήριο με κεράσματα και αναμνηστικά δώρα

Από την Αγγλία θα γίνει φέτος το ποδαρικό των Ευρωπαίων τουριστών στο νησί μας με την πρώτη πτήση τσάρτερ που θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης αύριο το πρωί. Αν και συνήθως την αυλαία της τουριστικής περιόδου ανοίγουν οι Ολλανδοί επισκέπτες, αυτή την φορά τους “πρόλαβε” η εταιρεία “Jet 2” που θα φέρει στη Λέσβο 120 Άγγλους τουρίστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ασχολούνται με την παρατήρηση των πουλιών και έρχονται σχεδόν κάθε χρόνο στη Λέσβο. Τις επόμενες ημέρες θα φθάσουν και οι πρώτοι επισκέπτες από την Ολλανδία, ενώ από τον Μάιο θα ξεκινήσει σταδιακά το πλήρες πρόγραμμα των απευθείας πτήσεων από τις χώρες της Ευρώπης.

Το αεροπλάνο θα προσγειωθεί λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και από χθες ο Δήμος Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων και το Επιμελητήριο ετοιμάζουν μια μικρή εκδήλωση υποδοχής, ως είθισται για τους πρώτους επισκέπτες και όπως συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα με τους Τούρκους τουρίστες που έφθασαν στο λιμάνι, με κεράσματα και αναμνηστικά δώρα. Οι Άγγλοι θα διαμείνουν στο Μόλυβο και στην Σκάλα Καλλονής, σε μια ιδανική περίοδο για την παρατήρηση πουλιών και με καιρικές συνθήκες που θυμίζουν καλοκαίρι. 

Σύμφωνα με τις κρατήσεις, οι πουλάκηδες θα φθάσουν φέτος τους 9.000 διπλασιάζοντας σχεδόν τον περσινό αριθμό που κινήθηκε γύρω στους 5.000. Οι λεγόμενοι bird watchers είχαν εξαφανιστεί από το νησί μας τα τελευταία χρόνια και δη την τριετία της πανδημίας, αλλά επανέρχονται δυναμικά, χάρη και στις ενέργειες που έγιναν από την Περιφέρεια για την συντήρηση των παρατηρητηρίων και την προώθηση της εναλλακτικής αυτής μορφής τουρισμού σε εκθέσεις του εξωτερικού.

Επιστρέφουν οι Ευρωπαίοι

Ο αριθμός των πτήσεων τσάρτερ τη φετινή σεζόν θα φθάσει τις 25 την εβδομάδα, από 19 το 2023 και γι’ αυτό αναμένεται σημαντική αύξηση των τουριστών ιδιαίτερα κατά το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου. Από τον Μάιο επανέρχονται τα αεροπλάνα από την Αυστρία, που είχαν διακοπεί από το 2015, ενώ έχουν προγραμματίσει δρομολόγια προς τη Μυτιλήνη η Σλοβενία, η Ρουμανία και η Τσεχία. Παράλληλα αυξάνονται οι πτήσεις τσάρτερ από την Αγγλία, που παραμένει μια σταθερή αγορά προσέλκυσης επισκεπτών, όπως και η Ολλανδία.

Πιο αναλυτικά, για όλη την καλοκαιρινή περίοδο έχουν προγραμματιστεί πέντε πτήσεις από την Αγγλία, έξι πτήσεις από την Ολλανδία, έξι πτήσεις από τις σκανδιναβικές χώρες, δηλαδή τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία και τη Φινλανδία, δύο πτήσεις από το Βέλγιο, δύο πτήσεις από την Πολωνία και από μία πτήση έχει προγραμματιστεί από την Τσεχία, την Αυστρία, τη Σλοβενία και τη Ρουμανία. 

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, «μετά από τις αφίξεις των Τούρκων τουριστών την προηγούμενη εβδομάδα, εγκαινιάζουμε την Τετάρτη τη σεζόν και με το άνοιγμα της ευρωπαϊκής αγοράς που είναι εξίσου σημαντική για το νησί μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ξεπεράσουμε τους 60.000 – 65.000 Ευρωπαίους τουρίστες στο τέλος της περιόδου γιατί θα έχουμε και πάλι πτήσεις από την Αυστρία, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία και την Τσεχία, ενώ αυξάνονται και τα τσάρτερ από την Αγγλία και τη Σκανδιναβία. Βρισκόμαστε σε ένα καλό μεταβατικό στάδιο και αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να διατηρήσουμε το καλό όνομα που χτίσαμε τα προηγούμενα χρόνια και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την εξυπηρέτηση των τουριστών με ποιοτικές υπηρεσίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηκυριάκος.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img