Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Αυξήσεις μισθών και προσλήψεις

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ξεπάγωμα μισθολογικά της διετίας 2016 – 2017 και αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, είναι τα βασικά αιτήματα των δημοτικών υπαλλήλων που συμμετέχουν την ερχόμενη Τετάρτη, στη γενική πανελλαδική απεργία. 

Παράλληλα, στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ της Λέσβου, ζητά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στους Δήμους και στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά., ενώ ταυτόχρονα λέει όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων Οργανισμών και φορέων. Επίσης, ζητά την κατάργηση κάθε σχετικής διάταξης για την ίδρυση και λειτουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών στους Δήμους.

Ο Σύλλογος καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην απεργία, όπως επίσης και στην κεντρική συγκέντρωση, η οποία θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Σαπφούς. «Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ενώσουν την φωνή τους με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις εδώ και τώρα, όπως επίσης να βάλει τέλος στην φρενήρη κούρσα των τιμών και την ακρίβεια. Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι με Vouchers και Pass, είναι το κεντρικό σύνθημα», όπως αναφέρει η Διοίκηση του Συλλόγου.

Και καταλήγει: «Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο γενικότερα, 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στο μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, “πάγωσε” η διετία 2016 – 2017 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι αυτά είναι λίγα μόνο από τα μνημονικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που μας στέρησαν την αξιοπρέπεια και μία ζωή με όνειρα».

spot_img

More articles