Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθερία

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Παρουσία των εκπροσώπων του τόπου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο μνημείο των θυμάτων των στρατευμάτων κατοχής η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης των εκτελεσθέντων αγωνιστών στα Τσαμάκια της Μυτιλήνης.

Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας ενώ εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ήταν αιχμηρός σημειώνοντας με νόημα ότι οι αγώνες των Ελλήνων για την Ελευθερία και τη δημοκρατία ανήκουν σε όλους τους Έλληνες. Η αναφορά αυτή του Αντιδημάρχου ερμηνεύτηκε ως αιχμή κατά του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου που απουσίασε από την εκδήλωση στην οποία κατά τα άλλα παρέστησαν όλοι οι άλλοι φορείς.  Ο κ. Τσακύρης υπογράμμισε ότι σε κάθε γωνιά της Λέσβου ακόμα και στο θρόισμα των φύλλων ακούει κανείς η λέξη Ελευθερία η οποία ποτίστηκε με το αίμα των πατριωτών του τόπου μας.

Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος υπενθυμίζοντας τη ρήση του Κωστή Παλαμά «Η Μεγαλοσύνη Των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το Πύρωμα μετριέται και με το αίμα» αναφέρθηκε στους πατριώτες που προέταξαν τα ιδανικά της Ελευθερίας, μηδενίζοντας την ανθρώπινη ζωή και υπογράφοντας με  αίμα τους τη δυνατότητα να ζούμε εμείς σήμερα σε ένα ελεύθερο Δημοκρατικό κράτος.

Στην τελετή το παρών έδωσαν, η Βουλευτής Μαρία Κομνηνάκα και στελέχη του ΚΚΕ, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χριστόφας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιλήνης Αλέκος Κουζινόγλου, ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Γρηγόρης Μπουντλιάκης, και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και Συλλόγων.

spot_img

More articles

spot_img