Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

“Χειρόφρενο” στο νέο Κολυμβητήριο!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ούτε ένα ευρώ δεν έχει δώσει ακόμη η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την κατασκευή του έργου που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο
  • Συνέντευξη τύπου Στρ. Τζιμή για τα έργα που έγιναν και θα γίνουν στο Δήμο Μυτιλήνης

“Χειρόφρενο τράβηξε” ο εργολάβος στα Θέρμα που έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου Κολυμβητηρίου, αφού ακόμη δεν έχει πληρωθεί τον πρώτο λογαριασμό, ύψους 170.000 ευρώ που έχει υποβάλει από το Πάσχα. Όπως δήλωσε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Έργων, Στρατής Τζιμής, οι εργασίες έχουν διακοπεί από τον προηγούμενο μήνα, ενώ η Δημοτική Αρχή καταβάλλει προσπάθειες ώστε να εκταμιευθεί το παραπάνω ποσό από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έως το τέλος του μήνα. 

Από την πλευρά του, ο εργολάβος, Αντώνης Καλδέλλης, δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ότι για την ώρα δεν έχει αιτηθεί την διάλυση της σύμβασης (που συνήθως είναι το επόμενο βήμα όταν δεν υπάρχει ομαλή ροή της χρηματοδότησης για ένα έργο) και αναμένει την εξόφληση του λογαριασμού για την επανεκκίνηση των εργασιών.

Αν και το σημαντικό αυτό έργο είχε προχωρήσει σημαντικά κατά το πρώτο 6μηνο της χρονιάς, από τον Μάιο και μετά παρουσιάστηκαν τα προβλήματα και η ανάδοχος εταιρεία χαμήλωσε τους ρυθμούς, φθάνοντας τελικά στην διακοπή των εργασιών, αφού οι υποσχέσεις για άμεση πληρωμή από την Γ.Γ. Αθλητισμού δεν έγιναν πράξη. Ακολούθησε συνάντηση του Βουλευτή του Νομού μας, Χαράλαμπου Αθανασίου και του Στρ. Τζιμή, στην Αθήνα, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για να κινήσει τα νήματα στο ταμείο, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Κατά συνέπεια, χάνεται και πάλι πολύτιμος χρόνος για την κατασκευή ενός έργου υποδομής για όλη τη Λέσβο, με ορατό τον κίνδυνο να μείνει στη μέση, αν δεν εξασφαλιστεί η συνολική χρηματοδότηση που υποτίθεται ότι διέθετε η Γ.Γ. Αθλητισμού, αλλά τους τελευταίους μήνες αναζητείται.

Από την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο Αντιδήμαρχος Έργων, μαζί με τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας, Ανδρ. Παπαχριστοφόρου

Από Σεπτέμβριο

Εξάλλου, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο Αντιδήμαρχος Έργων στάθηκε ιδιαίτερα στο έργο της ανάπλασης της Προκυμαίας Μυτιλήνης και της πλατείας Σαπφούς, που κι αυτό έχει καθυστερήσει σημαντικά λόγω των ενστάσεων και των προσφυγών που είχαν κατατεθεί μέσα στο χειμώνα. Τελικά, τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και ο εργολάβος θα εγκατασταθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας μέσα στον Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε ο κ. Τζιμής. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην δημιουργία του πάρκου εκδηλώσεων στην Επάνω Σκάλα, που όπως είπε θα ξεκινήσει άμεσα με την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης, ενώ έπεται η ανάπλαση της Αγίας Κυριακής.

Μεταξύ των έργων που ανακοινώθηκαν το τελευταίο διάστημα είναι και η αντικατάσταση όλων των φωτιστικών στους δημοτικούς δρόμους του Δήμου Μυτιλήνης με νέα φωτιστικά led, μέσω της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Με διάθεση απολογισμού του έργου της Δημοτικής Αρχής από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα, ο Στρατής Τζιμής παρουσίασε αναλυτικά όλα τα έργα που έχουν υλοποιηθεί, βρίσκονται σε εξέλιξη και σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα ανά Δημοτική Ενότητα. Στη Μυτιλήνη, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και επισκευής των σχολείων 7ο  Δ.Σ., 8ο  Δ.Σ., 15ο  Δ.Σ., 2ο Γυμνάσιο και 4ο Δ.Σ., Πειραματικό και 2ο ΓΕΛ (Κεντρικά Λύκεια). 

Επίσης έχει γίνει διάνοιξη και τσιμεντόστρωση δρόμου που οδηγεί στον Άνω Χάλικα, ασφαλτόστρωση οδών Ηλία Ηλιού, Σμύρνης, Θεοκρίτου, Κυπαρισσίων, Αισχύλου, Δορυλαίου, Σκρα και Τζ. Αριστάρχου. Το επόμενο διάστημα θα ασφαλτοστρωθούν οι οδοί Ευστρατίου Βοστάνη, Γρηγορίου Ρουσέλλη, Ναυμαχίας Έλλης, Αγ. Ιωάννη Καλυβίτου, θα γίνουν πλακοστρώσεις στις οδούς Αγίου Παντελεήμονος, Σοφοκλέους, Αριστοφάνους, Σάθα, καθώς και επισκευή και αναβάθμιση  γηπέδων μπάσκετ εντός των σχολείων. Σε ό,τι αφορά τις παιδικές χαρές, ο Αντιδήμαρχος είπε ότι έχουν δημοπρατηθεί 23 και έπονται 13 προς ανάθεση.

Μεταξύ των έργων που δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα είναι η ανακατασκευή του γηπέδου 8Χ8, «Π. Σαλταμάρα», στα δικαστήρια, η επέκταση του ηλεκτροφωτισμού της Ελ. Βενιζέλου από την συμβολή με τη Μυρογιάννη έως την Β. Καραπαναγιώτη, η ανακατασκευή τοίχων αντιστήριξης στις περιοχές Ακλειδιού και Χάλικα, η επισκευή – ανακατασκευή του Παλαιού Λιμεναρχείου, η ολοκλήρωση της μελέτης ανέγερσης του νέου Δημαρχείου, η μελέτη ανέγερσης σύγχρονου αθλητικού κέντρου διεθνών προδιαγραφών, στον Καρά – Τεπέ και η ολοκλήρωση των μελετών για την ανάπλαση με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο του παραλιακού μετώπου (4,5 χλμ.) από Σουράδα μέχρι παλιό Αεροδρόμιο.

Ο Αντιδήμαρχος παρουσίασε επίσης τα έργα σε κάθε Κοινότητα της Μυτιλήνης, ενώ για τη Δημοτική Ενότητα Γέρας στάθηκε στην τοποθέτηση του φουσκωτού γηπέδου, στο Σκόπελο, στην ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου από Τάρτι  έως Άγιο Γρηγόριο, στην ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου και του Λυκείου και στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων στον Παπάδο. Το επόμενο διάστημα θα γίνει η ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου Φαρά – Τάρτι – Τσάφι – Λιγονάρι – Τσίλια.

Απαντώντας στον πρώην Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, Μανώλη Αρμενάκα, ο οποίος κατηγόρησε χθες την Δημοτική Αρχή για αδιαφορία και απραξία σε ό,τι αφορά τα προβλήματα της περιοχής, ο κ. Τζιμής ανέφερε έργα που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια, όπως η ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Τρύγονα – Πλαγιάς, η ενεργειακή αναβάθμιση και επισκευή του 3ου Δ.Σ. Πλωμαρίου, η ασφαλτόστρωση και κατασκευή τεχνικών έργων στον αγροτικό δρόμο Ακρασίου – Δρώτας και η κατασκευή του φουσκωτού γηπέδου μπάσκετ στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου.

Στη Θερμή, εκτός από την επισκευή του παλαιού Δημαρχείου, έγινε μεταξύ άλλων επισκευή και αναβάθμιση  του γηπέδου μπάσκετ στο  Δ.Σ. Μιστεγνών, κατασκευή παιδικής χαράς στην Πηγή και δρομολογείται η διαμόρφωση Πάρκου Αναψυχής στη Σκάλα Μιστεγνών, η συντήρηση και επέκταση περιπατητικών  διαδρομών, κ.ά..

Στη Δημοτική Ενότητα Ευεργέτουλα, κατασκευάστηκε τοιχίο αντιστήριξης στα Πηγαδάκια, γήπεδο ποδοσφαίρου στο Κάτω Τρίτος, έγινε συντήρηση του αρδευτικού δικτύου Λάμπου Μύλων και επισκευή του Ιατρείου Ασωμάτου, ενώ έχουν δρομολογηθεί η ανάπλαση της Πλατείας Ιππείου και έργο κατασκευής φωτοβολταϊκού συστήματος στο ΚΠΕ Ασωμάτου.

Τέλος, στην Αγιάσο, εκτελέστηκαν εργασίες σε σχολεία και δημοτικά γήπεδα και δρομολογούνται η ανακατασκευή του πλακόστρωτου από την Πλατεία της Εκκλησίας προς τον Αστυνομικό Σταθμό, η συντήρηση και επέκταση της περιπατητικής διαδρομής Αγιάσος (Σταυρί) – Πατωμένη – Καρίνη – Νυχτάντα – Ασώματος – Λιάκα – Αγιάσος (Σταυρί), η μελέτη του δημοτικού πάρκινγκ, η μελέτη αλλαγής χρήσης και  επισκευής του δημοτικού ελαιοτριβείου και η μελέτη αλλαγής χρήσης και επισκευής του παλιού ΕΠΑΛ.

spot_img
Προηγούμενο άρθροΑνακατασκευή γηπέδων μπάσκετ
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδο 05-08-22
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img