Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Χειροτονήθηκε ιερέας ο π. Νικόλαος Μαυρουδής

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Αναφωνώντας πρώτος ο μητροπολίτης Ιάκωβος άξιος και ακολούθως το πλήρωμα της Εκκλησίας, στον ναό των Ταξιαρχών, στο ομώνυμο χωριό της Μυτιλήνης, χειροτονήθηκε σε πρεσβύτερο ο Νικόλαος Μαυρουδής, 12 χρόνια μετά τη χειροτονία του σε διάκονο, κατά τα οποία ο ίδιος στάθηκε δίπλα στον Σεβασμιώτατο αποτελώντας τον πιο στενό του συνεργάτη, τον ιερωμένο που τον υπηρετούσε.

Η τελετή έγινε σε κλίμα συγκίνησης παρουσία της πρεσβυτέρας και της κόρης του ιερέα, που και αυτές συγκινημένες προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, ενώ και ο π. Νικόλαος δάκρυσε πολλές φορές την ώρα που απευθυνόταν στον μητροπολίτη μιλώντας για τη μεγάλη τιμή και ευλογία που είχε ως νέος ιερωμένος δίπλα του να τον υπηρετεί και να παραδειγματίζεται από τη στάση και τη ζωή του ως ιεράρχη. Και ο μητροπολίτης όμως συγκινημένος ανταπέδωσε δηλώνοντας ότι αξιώθηκε και ο ίδιος να έχει δίπλα του έναν τέτοιο συνεργάτη.

Συγκινημένος και ο μητροπολίτης Μυτιλήνης
Από κοντά και ο αρχιμανδρίτης Πρόχορος με τον π. Ευστράτιο Κομνηνό και τον π. Ακίνδυνο

Δίπλα στον διάκονο Νικόλαο προσευχόμενοι βρέθηκαν ο Ηγούμενος της Μονής Υψηλού Αρχιμανδρίτης Πρόχορος, ο εφημέριος του Ναού των Ταξιαρχών και πατέρας του διακόνου, Ακίνδυνος Μαυρουδής και ο εφημέριος του Ναού του Αγίου Θεράποντα, π. Ευστράτιος Κομνηνός.

Ο Ναός των Ταξιαρχών φάνηκε μικρός για να χωρέσει όλο τον κόσμο που είχε σπεύσει από το πρωί για να παρακολουθήσει την χειροτονία, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, συλλόγων και υπηρεσιών, καθώς ο π. Νικόλαος Μαυρουδής έχει αναπτύξει εθελοντική δράση κατά κύριο λόγο ως εθελοντής πυροσβέστης. Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του αυτά τα χρόνια, ενώ θα συνεχίσει να υπηρετεί στη Μητρόπολη Μυτιλήνης δίπλα στον Σεβασμιώτατο ταυτόχρονα με την εκκλησία των Ταξιαρχών, δίπλα στον εφημέριο πατέρα του.

spot_img

More articles

spot_img