Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χωρίς δάσκαλο 3 μήνες!!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Έντονο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο Δημοτικό Σχολείο της Φίλιας, καθώς εδώ και 3 μήνες η Α’ και η Β’ τάξη έχουν μείνει χωρίς δάσκαλο και αναγκάζονται είτε να πηγαίνουν σε άλλες τάξεις, είτε να μην κάνουν καθόλου μάθημα. Η εκπαιδευτικός των δύο τάξεων έκανε χρήση νόμιμης άδειας χωρίς όμως να καλυφθεί ή να αναπληρωθεί το κενό που δημιουργήθηκε, με αποτέλεσμα να προκύψουν πολλές χαμένες διδακτικές ώρες. 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε επιστολή προς τον Βουλευτή Λέσβου, Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, ανέφερε: «Τρεις μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μεσούσης σχεδόν της σχολικής περιόδου, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το διδακτικό κενό που προέκυψε στην Α’ και Β’ τάξη του δημοτικού σχολείου έπειτα από χρήση νόμιμης άδειας της διδάσκουσας. Κατόπιν τούτου, οι μαθητές – στο σύνολο 7 – καλούνται καθημερινώς να μοιράζονται στις εναπομείνασες τάξεις ή να μην προσέρχονται. Σε ερώτησή μας, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού μας, μας ενημέρωσαν πως δεν έχουν δοθεί νέα κενά από το Υπουργείο Παιδείας και πως τα υπάρχοντα κενά στο διδακτικό προσωπικό θα καλυφθούν από την επιστροφή των αδειούχων διδασκόντων περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου. Είμαστε ακρίτες και παρά τις δύσκολες συνθήκες προσπαθούμε καθημερινώς να προσφέρουμε τα απαραίτητα εφόδια στα παιδιά μας και να κρατάμε τα σχολεία μας ανοιχτά!».

 

Η αναφορά του κ. Παρασκευαΐδη

Μια μέρα μετά ο κ. Παρασκευαΐδης έκανε αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, τονίζοντας την σημαντικότητα του προβλήματος και καλώντας τον Υπουργό να ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες που θα ακολουθήσει για την αντιμετώπισή του. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παρασκευαΐδης αναφέρει: «Σύμφωνα με το από ημερομηνίας 16-1-2024 έγγραφο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Φίλιας Λέσβου, υπάρχει έντονη διαμαρτυρία για το διδακτικό κενό που προέκυψε στην Α’ και Β’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Φίλιας έπειτα από χορήγηση άδειας στη δασκάλα χωρίς Αναπλήρωση! Καθημερινά, στο σύνολο 7 μαθητές του 4θέσιου Δημοτικού Σχολείου Φίλιας καλούνται να μοιράζονται στις εναπομείνασες τάξεις ή να μην προσέρχονται καθόλου για μάθημα! Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Φίλιας Λέσβου, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, το Υπουργείο δεν έχει μεριμνήσει έως σήμερα να δώσει νέα κενά προς κάλυψη με δασκάλους και τα υπάρχοντα κενά στο διδακτικό προσωπικό θα καλυφθούν από την επιστροφή των αδειούχων διδασκόντων περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου, όταν θα έχει χαθεί ήδη η μισή εκπαιδευτική χρονιά και αρκετές διδακτικές ώρες!!! Επειδή η φοίτηση στο Δημοτικό είναι υποχρεωτική και η πιο σημαντική για την εισαγωγή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά εξίσου υποχρεωτική είναι και η εξασφάλιση από πλευράς Πολιτείας στελέχωσης των Δημοτικών με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό, για τους παραπάνω λόγους και θεωρώντας εύλογη και δικαιολογημένη τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Φίλιας Λέσβου, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για τις άμεσες ενέργειές σας για την κάλυψη των κενών του Δημοτικού Σχολείου Φίλιας Λέσβου, καθώς και για τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών».

spot_img

More articles

spot_img