Χωρίς κρούσματα η Λέσβος – κλειστό το δικαστήριο

Για πρώτη φορά σήμερα μετά από μήνες στο δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, η Λέσβος δεν συμπεριλαμβάνεται για μια μέρα έστω στον κατάλογο του ΕΟΔΥ με τις περιοχές που έχουν νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα.

Στην επικράτεια ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων είναι 733 με σχετικά μειωμένο όμως τον αριθμό των τεστ.

Τέλος να σημειώσουμε πως με ανακοίνωσή του το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης ενημερώνει για την αναστολή εργασιών των υπηρεσιών του Δικαστηρίου Μυτιλήνης λόγω κρουσμάτων covid-19 από Δευτέρα 8-2-2021 έως και Τετάρτη 17-2-2021 όπου το δικαστήριο θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Πρόκειται για 3 κρούσματα, το ένα σε δικαστικό λειτουργό και τα άλλα δυο σε υπάλληλο και σε αστυνομικό την περασμένη εβδομάδα και μάλιστα, καθώς το δικαστήριο δεν είχε κλείσει μέχρι την Παρασκευή, τα Νέα της Λέσβου δέχτηκαν τηλέφωνα υπαλλήλων που διαμαρτύρονταν και εξέφραζαν ανησυχία για την υγεία τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που λάβαμε, κατά το διάστημα που το δικαστήριο θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, θα προσδιοριστεί νέα ημερομηνία για τις προγραμματισμένες για εκδίκαση υποθέσεις ενώ θα γίνονται δεκτές μόνον οι καταθέσεις προτάσεων και αντίκρουσης της νέας τακτικής διαδικασίας και θα εξετάζονται κατά περίπτωση τα αιτήματα. Στον Ανακριτή θα απολογούνται μόνο οι κατηγορούμενοι που συλλαμβάνονται κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Κλειστό θα παραμείνει και το Ειρηνοδικείο.