Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Χωρίς νερό η Μυτιλήνη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

  • Από την βόρεια παράκαμψη και τα Αλυφαντά η κυκλοφορία οχημάτων προς το κέντρο

Δύο ημέρες χωρίς νερό θα μείνει σχεδόν ολόκληρη η Μυτιλήνη, λόγω της αντικατάστασης των παλιών τροφοδοτικών αγωγών στην οδό Αεροπόρου Γιαναρέλλη, οι οποίοι διασχίζουν εγκάρσια την κεντρική οδό και διέρχονται εντός του παλαιού αγωγού της Λαγκάδας, ο οποίος αντικαθίσταται. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αύριο το πρωί και η υδροδότηση θα επανέλθει σταδιακά την Παρασκευή, μετά από τις 3 το μεσημέρι.

Πιο συγκεκριμένα, η διακοπή υδροδότησης αφορά στις παρακάτω περιοχές της Μυτιλήνης: Λαγκάδα, Λαζαρέτο, Βουναράκι, Μαύρα Σίδερα, Πυργέλια, Περιοχή Νοσοκομείου, Άνω – Μεσαίος – Κάτω Χάλικας, Χρυσομαλλούσα, Ακαδημία, Κουμκό, Ακλειδιού, Ακρωτήρι, Ταξιάρχες, Πληγώνι (κάτω Μέρος), Νεάπολη, Κράτηγος, Αεροδρόμιο. Για τα ακριβή όρια των περιοχών της διακοπής, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΛ, από το παρακάτω link:https://www.google.com/maps/d/edit?hl=el&mid=1FjX9zcKXWmeHicqiOe-W4atR4aRCp6ac&ll=39.102451262209385%2C26.545368719599132&z=16

 

Κλειστός και ο δρόμος

Παράλληλα, τις ίδιες μέρες, δηλαδή την Πέμπτη και την Παρασκευή θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία η Αεροπόρου Γιανναρέλλη, αφού για την αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης θα γίνουν εκσκαφές τόσο επί της κεντρικής οδού όσο και επί του παράδρομου στο Λαζαρέτο. Αυτό σημαίνει ότι τα οχήματα που θέλουν να κατευθυνθούν στο κέντρο της πόλης θα πρέπει να κινηθούν είτε μέσω της βόρειας παράκαμψης είτε μέσω των Αλυφαντών. Όσα οχήματα κυκλοφορούν αυτές τις δύο ημέρες επί της Αερ. Γιανναρέλλη (κατοίκων, επαγγελματιών, πελατών των επιχειρήσεων) θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν αναστροφή στο πρατήριο της ΕΚΟ για να επιστρέφουν από τον ίδιο δρόμο στην έξοδο της πόλης.

Ανεβαίνει το εργοτάξιο επί της Αερ. Γιανναρέλλη

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες για την αντικατάσταση του αγωγού ομβρίων υδάτων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, Γιώργο Φλώρο, προχωρούν γρήγορα και χωρίς προβλήματα, χωρίς να έχουν σκοντάψει τα συνεργεία σε αρχαία ευρήματα, όπως συνέβη στην οδό Βουρνάζων και στην πλατεία Αλυσίδας. Οι εκσκαφές έχουν φθάσει λίγα μέτρα πριν από το πρατήριο υγρών καυσίμων, στην πλατεία Αριστοτέλους και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα συνεχιστούν μέχρι τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου. Σε αυτή την φάση, ο νέος αγωγός τοποθετείται σε βάθος 4,5 μέτρων, ενώ όσο ανεβαίνει το έργο προς τα πάνω μεγαλώνει και το βάθος των εκσκαφών, που στον Ποταμό θα φθάσει τα 8 – 9 μέτρα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κίνηση των οχημάτων (πλην την Πέμπτη και την Παρασκευή) παραμένουν επί του παρόντος οι ίδιες, δηλαδή μέσω των οδών Ζακύνθου – Βυζαντίου και Αγίου Παντελεήμονος με κατεύθυνση στην πλατεία Αλυσίδας, την Γ. Βοστάνη και την Βουρνάζων. Σε 10 – 15 ημέρες προγραμματίζεται να δοθεί στην κυκλοφορία η οδός Στέλιου Κρητίκα, ο παράλληλος δηλαδή δρόμος της Αερ. Γιανναρέλλη από το “Eye Com” έως το Φωτογραφείο, προκειμένου οι οδηγοί να βγαίνουν απευθείας στην πλατεία Αλυσίδας. 

«Προχωράμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε και ευτυχώς ο καιρός μέχρι σήμερα μας ευνοεί. Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση σε αυτή την φάση και μόλις τοποθετηθούν και οι νέοι αγωγοί ύδρευσης το έργο θα τρέξει προς τα πάνω. Στόχος μας είναι εντός του επόμενου 15ημέρου να ανοίξει και η Στ. Κρητίκα που θα εξομαλύνει την κυκλοφοριακή κίνηση», δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Γ. Φλώρος.

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img