Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Χωρίς ρεύμα για 230 ευρώ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στο κέντρο της Μυτιλήνης θα πραγματοποιήσει σήμερα, στις 9:00 το πρωί, το Εργατικό Κέντρο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την διακοπή ηλεκτροδότησης σε νέο ζευγάρι με παιδάκι 2 ετών για χρέος από συσσωρευμένες οφειλές μόλις 230 ευρώ. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης έγινε από την εταιρεία ΗΡΩΝ και καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία δεν διαθέτει γραφεία αλλά συνεργάτες στη Λέσβο, η διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου θα γίνει έξω από τα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ, στελέχη του οποίου κάνουν τις διακοπές ηλεκτροδότησης κατόπιν εντολών των εταιρειών που διαθέτουν την ενέργεια στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Ζαφειρίου, διαμαρτυρήθηκε τηλεφωνικά στην ΗΡΩΝ, απαιτώντας την άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος καταγγέλλοντας απαξιωτική συμπεριφορά της εταιρείας, που δεν έχει δείξει κανένα απολύτως ενδιαφέρον να επικοινωνήσει με την μητέρα, όπως υποσχέθηκε. 

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση της ΝΔ, που δεν παίρνει κανένα μέτρο για την προστασία των λαϊκών οικογενειών, των φτωχών νοικοκυριών, που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες, ενώ υπογραμμίζει ότι τεράστιες είναι και οι ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που με τις πολιτικές τους, έχουν φτάσει στα όρια της φτώχειας χιλιάδες νοικοκυριά. 

«Κανένας δεν είναι μόνος του. Με μπροστάρηδες τα εργατικά σωματεία και τους συλλόγους, ενώνουμε τις φωνές μας και την πάλη μας, για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, για να μειωθούν οι τιμές στα τιμολόγια ρεύματος», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο καλώντας κάθε πολίτη που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα να απευθύνεται στο γραφείο του και στα εργατικά Σωματεία (Βαλαωρίτου και Δαβάκη γωνία) και στο τηλέφωνο 22510-28861. Την ίδια ώρα καλεί για σήμερα στις 9:00 το πρωί σε μαζική παρουσία την τοπική κοινωνία έξω από τα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ Μυτιλήνης.  

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Εργατικό κέντρο παρεμβαίνει σε ένα τέτοιο θέμα καθώς με προγενέστερες παρεμβάσεις του πέτυχε την επανασύνδεση του ηλεκτρικού σε ανθρώπους που αδυνατούσαν να ανταποκριθούν. Ανάλογη δράση έχει αναπτύξει και στα θέματα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αποτελώντας κατά κάποιο τρόπο ένα σωσίβιο σε όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους ή να μεγαλώνουν τα παιδιά τους στο σκοτάδι.

spot_img

More articles

spot_img