Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Χωρίς σύνδεση το καλοκαίρι με Θεσσαλονίκη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

  • Γ. Πλακιωτάκης στα «Νέα της Λέσβου»: «Στόχος μας να υπάρχει σε σταθερή βάση η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Αιγαίο» 

Την πρόθεση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να γίνει μόνιμη και σταθερή η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη, δήλωσε μιλώντας χθες στα «Νέα της Λέσβου» ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. 

Επιστρέφοντας χθες το απόγευμα στην Αθήνα μετά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, όπου ανακοίνωσε τις προτεραιότητες  του υπουργείου για τo επόμενο διάστημα, ο κ. Πλακιωτάκης είπε στα «Νέα της Λέσβου» σχετικά με το πάγιο αίτημα των φορέων της Λέσβου και της Θεσσαλονίκης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: «Θέλουμε ν’ αποκτήσει η Θεσσαλονίκη μόνιμη και σταθερή σύνδεση με το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο. Στην κατεύθυνση αυτή προωθούμε πολυετείς συμβάσεις δημόσιας υπηρεσίας, ενώ παράλληλα επίκειται αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με νεότευκτο πλοίο συμβατό στους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς». 

Όσον αφορά το αίτημα για συνέχιση της γραμμής όλο το χρόνο οι εξελίξεις επί του παρόντος δεν φαίνεται να είναι θετικές. Η σχετική σύμβαση λήγει στις 15 Ιουνίου. Το πλοίο θα ξεκινήσει ξανά δρομολόγια στις 29 Σεπτεμβρίου και για ένα μήνα μέχρι 31 Οκτωβρίου και μετά θα γίνει νέος διαγωνισμός για να συνεχίσει τους χειμερινούς μήνες η σύνδεση. 

Η εταιρεία δεν φαίνεται επί του παρόντος να προτίθεται να διατηρήσει το δρομολόγιο το καλοκαίρι, εκτός επιδότησης, αφού το κόστος είναι μεγάλο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, μιλώντας στα «Νέα της Λέσβου» τόνισε ότι οι προσπάθειες των φορέων δεν θα σταματήσουν προς αυτή την κατεύθυνση: 

«Ήμασταν εμείς που πιέσαμε για να ξεκινήσει αυτή η πολυπόθητη ακτοπλοϊκή σύνδεση με Θεσσαλονίκη που διευκολύνει πάρα πολύ τον κόσμο και φέρνει πιο κοντά σε εμάς τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας και δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε μέχρι να βρεθεί λύση ώστε να συνεχίζεται το δρομολόγιο και το καλοκαίρι. Είναι κάτι που το ζητάει η τοπική κοινωνία». 

 

Ταξίδια με μέτρα για covid-19 

«Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, τα rapid test και τα self test θα αξιοποιηθούν για τα ταξίδια με τις ακτοπλοϊκές γραμμές. Ξεκινάμε με πληρότητα 55% στα πλοία με καμπίνες και 50% χωρίς καμπίνες, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα και με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων», δήλωσε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, απ’ τη Θεσσαλονίκη μετά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Σε στενή συνεργασία και με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα κάνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις στην αναμόρφωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα θα αποτυπωθούν πολύ σύντομα μέσα από την αναμόρφωση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και ευελπιστούμε και με την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος, που είναι όντως υποδειγματικό, να αποκτήσουμε μέσα στο καλοκαίρι το τείχος ανοσίας ώστε να μπορούμε να βιώσουμε στοιχεία κανονικότητας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης.

Επεσήμανε ότι φέτος θα είναι μικρότερη η αναμονή των επιβατών για επιβίβαση στα πλοία καθώς η συμπλήρωση ατομικών πληροφοριών δεν θα γίνεται σε έντυπο, όπως πέρυσι, αλλά ηλεκτρονικά.

 

 

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις