Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

«Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για την Πολεοδομία»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Παρέμβαση για το θέμα του αρχείου της Πολεοδομίας στη Μυτιλήνη έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γιάννης Βατός, ο οποίος συνυπογράφει το σχόλιο του Στρατή Φραντζέσκου στη συνέντευξη του ΤΕΕ την προηγούμενη εβδομάδα, για τη διχαστική προσέγγιση που ακολουθήθηκε. Στην παρέμβαση αυτή, υποστηρίζει πως είναι ο μόνος που εδώ και τρία χρόνια έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούσε να συζητηθεί σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα, αφήνοντας όμως και αιχμές για τους χειρισμούς που έγιναν, προς όλες τις κατευθύνσεις. 

Όπως επισημαίνει στα «ΝΕΑ της Λέσβου» ο κ. Βατός, οι δύο Δήμοι λειτούργησαν όντως διχαστικά, με αποτέλεσμα αφενός να δημιουργηθεί μια κατ’ ευφημισμόν – όπως τη χαρακτηρίζει – υπηρεσία Πολεοδομίας στη Δυτική Λέσβο και αφετέρου, να υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα στην Πολεοδομία της Μυτιλήνης, με τις τριτοκοσμικές εικόνες στο αρχείο της υπηρεσίας, που έχουμε αναδείξει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ. 

«Πρέπει να ληφθεί μια γενναία απόφαση. Είτε να πούμε “πίσω παπά τα στέφανα” και να προχωρήσουμε σε μια ενιαία διαδημοτική Πολεοδομία, αφού και με την ηλεκτρονική διευθέτηση κάποιων ζητημάτων δεν τίθεται θέμα χιλιομετρικών αποστάσεων, είτε τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο Δήμων να στηρίξουν στην πράξη τις υπηρεσίες τους, βάζοντας προσωπικό σε αυτές, όπως για παράδειγμα βρίσκουν τρόπους και προσλαμβάνουν και τοποθετούν υπαλλήλους σε πλείστες άλλες περιπτώσεις υπηρεσιών», σχολίασε με νόημα.

Αιχμές άφησε ο κ. Βατός, όμως, και για το ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου και τους Συλλόγους Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών σχολιάζοντας πως τα αντανακλαστικά τους ήταν αργά. «Τρία χρόνια γιατί δεν έκαναν κάποια κίνηση, αλλά την κάνουν τώρα; Δεν μπορώ να ακούω ότι συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο ή τον μετακλητό Γενικό Γραμματέα του Δήμου. Τι να τις κάνουμε τις συναντήσεις πίσω από κλειστές πόρτες; Γιατί δεν έστειλαν κείμενο με συγκεκριμένο αίτημα και στον Δήμαρχο και στους αρχηγούς των παρατάξεων; Πρέπει κι εκείνοι να λειτουργήσουν σωστά», ανέφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος.

Θυμίζουμε πως το ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Συλλόγων Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών της Λέσβου, περιέγραψε τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο αρχείο της Πολεοδομίας της Μυτιλήνης (τις οποίες και η εφημερίδα μας έχει αναδείξει σε προηγούμενα ρεπορτάζ) και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι τους, ενημέρωσε πως θα απευθυνθεί στον Εισαγγελέα για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών, ενώ απείλησε και με κινητοποιήσεις αν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις