Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

“Χρυσή” η καντίνα για το Νησέλι!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Αργούν οι εργασίες καθαρισμού των ακτών, ενώ οι καιρικές συνθήκες θυμίζουν Αύγουστο

Ανοίγει από σήμερα και επίσημα η αυλαία για την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά υπάρχουν πολλά παράπονα τόσο από δημότες όσο και από Προέδρους Κοινοτήτων για την κατάσταση των παραλιών στο Δήμο Μυτιλήνης. Αν και ο καιρός έχει δείξει εδώ και μέρες τις άγριες διαθέσεις του σε ό,τι αφορά την θερμοκρασία και πολλοί πολίτες έχουν ξεκινήσει τα μπάνια τους, οι ακτές δεν είναι έτοιμες να τους υποδεχτούν, αφού οι εργασίες καθαρισμού καθυστέρησαν να ξεκινήσουν. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν σε πολλές παραλίες σκουπίδια, φύκια κι άλλα φερτά υλικά, ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη ούτε οι διαδικασίες για τις καντίνες και τις ομπρέλες που θα τοποθετηθούν.

Ο Πρόεδρος των Παμφίλων, Αντώνης Αντωνέλλος, ενημέρωσε τους αρμόδιους του Δήμου για τα παράπονα των πολιτών, ενώ παράλληλα διατύπωσε την δική του ένσταση σε ό,τι αφορά την οργάνωση και λειτουργία της παραλίας Νησέλι. Τα προηγούμενα 2 χρόνια, λόγω της πανδημίας, δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την ενοικίαση καντίνας και φέτος που υπήρξαν αιτήματα για δημοπρασία ενός τμήματος ο Κοινοτάρχης ζήτησε από τον Δήμο να τεθεί σε διαγωνισμό. Πράγματι, συμπεριλήφθηκε κι αυτή η παραλία στον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί σήμερα, αλλά η τιμή εκκίνησης που ορίστηκε είναι απαγορευτική. 

Άργησαν πολύ οι εργασίες καθαρισμού των ακτών

Ο Δήμος ζητά 1.460 ευρώ για την σεζόν από τους ενδιαφερόμενους μισθωτές προκειμένου να λειτουργήσει καντίνα και παράλληλα να τοποθετηθούν 200 ομπρέλες με ξαπλώστρες. Ο χώρος όμως είναι μικρός και την ίδια ώρα το Νησέλι δεν θεωρείται πολυσύχναστη παραλία για να δικαιολογείται το υψηλό αυτό μίσθωμα. Πόσο μάλλον, όταν για παράδειγμα στα Ταμπαραριά στο Πέραμα της Γέρας η αντίστοιχη τιμή εκκίνησης είναι σχεδόν η μισή, 848 ευρώ. 

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Πρόεδρος των Παμφίλων, «δεν μπορώ να καταλάβω από πού προέκυψε αυτή η τιμή που κατευθείαν ακυρώνει κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση της παραλίας μας. Δεν έγινε καμία συζήτηση, καμία αυτοψία και καμία έρευνα για τις τιμές που επικρατούν γενικά. Αυτό προκύπτει και από τον έλεγχο που κάναμε εμείς για να δούμε τις τιμές που ορίστηκαν σε άλλες περιοχές. Είναι κρίμα να παραμείνει αναξιοποίητη για μια ακόμη χρονιά η όμορφη, αμμώδης αυτή παραλία, ενώ υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να δουλέψουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνέλλος.

Τα “Ν.τ.Λ.” επικοινώνησαν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Κώστα Κουνέλλη, ο οποίος εξήγησε ότι η τιμή εκκίνησης είναι υψηλή επειδή δηλώθηκε η παραχώρηση 200 τ.μ. επί της παραλίας. «Κάθε τετραγωνικό μέτρο για την ανάπτυξη ομπρελών με ξαπλώστρες υπολογίζεται στα 5 ευρώ, επομένως, για τα 200 τ.μ. η τιμή είναι 1.000 ευρώ. Στο Πέραμα της Γέρας παραχωρούνται 100 τ.μ. και γι’ αυτό είναι χαμηλότερη η τιμή. Στις καντίνες, που καταλαμβάνουν 15 τ.μ., η τιμή είναι ίδια παντού. Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό του Προέδρου και αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον θα τροποποιήσουμε τους όρους στην επαναληπτική δημοπρασία».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις