Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δεν έχουν τελειωμό οι διακρίσεις των μαθητών

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στον μαθητικό διαγωνισμό «Ο Θαλής», κατάφεραν να διακριθούν τρεις μαθητές του 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης περνώντας στην επόμενη φάση του διαγωνισμού «Ο Ευκλείδης». Ο λόγος για τους Θεόδωρο Γιαμπάνη και Κωνσταντίνο Νέστορα από την Β’ Γυμνασίου και Χρήστο Ψυρούκη από την Γ’ Γυμνασίου, οι οποίοι διέπρεψαν με τις επιδόσεις τους κάνοντας περήφανους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, αλλά και όλο το νησί.

Δεν πέρασαν και πολλές μέρες από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της φάσης του διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας  «Ευκλείδης» στην οποία συμμετείχαν αρκετοί μαθητές από το νησί μας για ακόμη μια χρονιά. Μόλις προχθές το 1ο Γυμνάσιο με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για την επιτυχία μαθητών του στον εν λόγω διαγωνισμό και τώρα ακόμα ένα σχολείο της Μυτιλήνης ανακοινώνει την διάκριση και δικών του μαθητών. 

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, όπως ήδη έχουμε γράψει, αποτελείται από τρεις φάσεις. Σημειώνεται ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες, που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό «Ο Ευκλείδης» και πέρασαν στην επόμενη φάση, θα κληθούν να διαγωνισθούν στην 41η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης» στις 24 Φεβρουαρίου 2024, για να επιλεγούν, μέσω του Προκριματικού  Διαγωνισμού, οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μάιος 2024), στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιούλιος 2024), στην 28η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2024) και στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών (Απρίλιος 2024). Στο νησί μας ήδη από δύο σχολεία μαθητές ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για την Αθήνα για να συμμετέχουν στην επόμενη φάση. 

 

Η ανακοίνωση του σχολείου

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης: «Τη φετινή σχολική χρονιά οι επιτυχίες των μαθητών μας στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας είναι πραγματικά αξιέπαινες. Στην πρώτη φάση του Διαγωνισμού με την επωνυμία «Θαλής» τρεις μαθητές του σχολείου μας πέτυχαν να διακριθούν και να περάσουν στην επόμενη φάση: Οι Θεόδωρος Γιαμπάνης και Κωνσταντίνος Νέστορας από τη Β’ Γυμνασίου και ο Χρήστος Ψυρούκης από τη Γ’ Γυμνασίου. Στην απαιτητική δεύτερη φάση του διαγωνισμού με την επωνυμία «Ευκλείδης» ο μαθητής Θεόδωρος Γιαμπάνης της Β’ Γυμνασίου κατάφερε να διακριθεί και να προκριθεί στην επόμενη φάση που θα γίνει στην Αθήνα στο τέλος Φεβρουαρίου. Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του σχολείου συγχαίρουν θερμά τους παραπάνω μαθητές και τους εύχονται καλή πρόοδο στη ζωή τους. Επίσης συγχαρητήρια αξίζουν στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς τους που στηρίζουν την προσπάθειά τους».

spot_img

More articles

spot_img