Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δεν θα ξαναδιψάσει ο Μόλυβος!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Από τρεις γεωτρήσεις θα υδροδοτείται πλέον ο τουριστικός οικισμός για να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού

Οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα της επάρκειας νερού στο Μόλυβο θα δώσει το έργο της κατασκευής του εξωτερικού υδραγωγείου, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες από τη ΔΕΥΑΛ. Από δω και στο εξής, το χωριό, που αποτελεί τη δημοφιλέστερη τουριστική περιοχή της Λέσβου, θα υδροδοτείται από τρεις γεωτρήσεις έναντι μίας που είχε μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι από 8 κυβικά την ώρα, θα παρέχονται πλέον 20 και πλέον κυβικά χειμώνα – καλοκαίρι. 

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, «αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Μόλυβο και τον τουρισμό μας γενικότερα και χαίρομαι ιδιαίτερα που δόθηκε οριστική λύση στο σοβαρό πρόβλημα επάρκειας νερού που υπήρχε και είχε τεράστιο αντίκτυπο στους επισκέπτες μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες».

Θυμίζουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι, στην αιχμή της τουριστικής σεζόν, κάτοικοι και επισκέπτες του Μολύβου έλεγαν το νερό – νεράκι και είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα προς τη ΔΕΥΑΛ που δεν είχε μεριμνήσει για να καλύπτονται οι ανάγκες. Είχαν υποβληθεί καταγγελίες προς την Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης από επισκέπτες, πρακτορεία, επιχειρηματίες και ντόπιους λόγω των συνεχών διακοπών υδροδότησης εν μέσω καύσωνα και ιδιαίτερα στα υψηλότερα σημεία του χωριού. Για την προσωρινή επίλυση του προβλήματος η ΔΕΥΑΛ έστελνε καθημερινά βυτιοφόρο που τροφοδοτούσε με νερό τη δεξαμενή, ενώ παράλληλα βρισκόταν σε εξέλιξη το έργο της κατασκευής του εξωτερικού υδραγωγείου Μήθυμνας, προϋπολογισμού 407.000 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης. 

Το έργο εκτελέστηκε στην ευρύτερη περιοχή νοτιοανατολικά του οικισμού του Μολύβου, μεταξύ των γεωτρήσεων Κουντουριώτη, Αντρίκου, Αγίου Ιγνατίου και της υφιστάμενης δεξαμενής Μήθυμνας, κατά μήκος του οδικού δικτύου και σε πολύ μικρό τμήμα εντός ορίων ιδιοκτησιών. Η εργολαβία περιελάμβανε την κατασκευή τριών νέων καταθλιπτικών αγωγών από τις γεωτρήσεις Γ1, Γ2, Γ3 έως την υφιστάμενη δεξαμενή Μήθυμνας. Παράλληλα έγινε η τμηματική αντικατάσταση του υφιστάμενου αγωγού υδροδότησης των σπιτιών και των επιχειρήσεων, καθώς και η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του απαιτούμενου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Όπως μας είπε ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΛ, Παρασκευάς Φυντανής, «αυτό το διάστημα γίνονται οι τελευταίες συνδέσεις για να υδροδοτείται ο Μόλυβος από τρεις γεωτρήσεις μέσω του εξωτερικού υδραγωγείου. Οι αγωγοί θα μπορούν να μεταφέρουν 2.000 κυβικά νερού τη μέρα, καλύπτοντας τις ανάγκες ακόμη και στους μήνες αιχμής του καλοκαιριού. Με το έργο αυτό αντιμετωπίζεται το σοβαρό πρόβλημα που υπήρχε στο Μόλυβο, όπως θα γίνει και στην Γέρα, με το εξωτερικό υδραγωγείο που κατασκευάζεται εκεί».

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img