Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Δεν υποχωρούν μπροστά στο νέο φορολογικό

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Για δεύτερη φορά θα βγουν στους δρόμους οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι έπειτα από πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου διοργανώνουν συλλαλητήριο ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Χθες μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου είχαν συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Σύλλογος Μεσιτών Λέσβου, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λέσβου, ο Σύλλογος Οδοντιάτρων Λέσβου και ο Σύλλογος Μηχανικών Λέσβου, όπου αποφασίστηκε η διοργάνωση του συλλαλητηρίου που θα γίνει σήμερα στην Πλατεία Σαπφούς, στις 12 το μεσημέρι

Εκπρόσωποι φορέων, επαγγελματικά σωματεία και ελεύθεροι επαγγελματίες θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Σαπφούς, όπως έκαναν και στις 22 Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει και πορεία προς την Γενική Γραμματεία Αιγαίου. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν οι περισσότεροι από τους φορείς και τους συλλόγους που συμμετείχαν και την προηγούμενη φορά. 

Ωστόσο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο συλλαλητήριο διοργανώθηκε πολύ γρήγορα αυτό αιφνιδίασε κάποιους συλλόγους, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν ακόμα και τελευταία στιγμή αν θα συμμετέχουν. Για πρώτη φορά μάλιστα θα συμμετέχουν και οι ταξιτζήδες, οι οποίοι θα κάνουν και στάση εργασίας για να εκφράσουν την εναντίωσή τους για το νέο φορολογικό. Ωστόσο υπάρχουν και σύλλογοι οι οποίοι δεν ειδοποιήθηκαν καθόλου και γι’ αυτό το λόγο αποφάσισαν να μην συμμετέχουν. 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος

Στην πρώτη γραμμή θα βρίσκεται και αυτή τη φορά ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης που έπειτα από δική του πρόσκληση θα διεξαχθεί το σημερινό συλλαλητήριο. Μάλιστα οι δικηγόροι δεν θα μείνουν εκεί, καθώς είναι προγραμματισμένη για αύριο εκδήλωση διαμαρτυρίας και έξω από το  δικαστικό μέγαρο. Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Δημήτρης Βασιλούδης, ανέφερε στα Νέα της Λέσβου: «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με την διοργάνωση του συλλαλητηρίου για σήμερα, στις 12, στην Πλατεία Σαπφούς. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει και πορεία προς την Γενική Γραμματεία. Εμείς καλέσαμε όλους τους φορείς να συμμετέχουνε μαζί μας. Οι περισσότεροι θα είναι εκεί. Εμείς σαν σύλλογος θα προχωρήσουμε και σε άλλες ενέργειες διαμαρτυρίας, καθώς αύριο το πρωί θα κάνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και έξω από το δικαστικό μέγαρο. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν από πλευράς μας για να μην περάσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς θα επηρεάσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Ο Σύλλογος Εστίασης «Ασπίδα»

Παρών στο σημερινό συλλαλητήριο θα είναι και ο Σύλλογος Εστίασης «Ασπίδα» με ανοιχτά αυτή τη φορά τα μαγαζιά εστίασης. Αντιπρόσωποι αλλά και μέλη του συλλόγου θα βρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης, Νίκος Γιαννάκας, ανέφερε στην εφημερίδα μας: «Η εστίαση θα είναι παρούσα και αυτή τη φορά από εκπροσώπους αλλά και μέλη του συλλόγου μας στην διαμαρτυρία που θα γίνει αύριο (σ.σ. σήμερα) στις 12 στην Πλατεία Σαπφούς. Διαμαρτυρόμαστε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που καταδικάζει μικρές επιχειρήσεις και τους οδηγεί στο κλείσιμο καθώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν και σε αυτήν την διαμαρτυρία».

Οι μεσίτες

Την συμμετοχή τους στο σημερινό συλαλλητήριο ανακοίνωσαν και οι μεσίτες του νησιού. Μάλιστα τα μεσιτικά γραφεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, 12 – 2, προκειμένου να καταφέρουν οι μεσίτες να συμμετέχουν στην συγκέντρωση και την πορεία. Ο Πρόεδρος των Μεσιτών Λέσβου, Σπύρος Διαμαντίδης, μας είπε: «Θα συμμετέχουμε και εμείς στην πορεία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί, όπως κάναμε και την προηγούμενη φορά. Έχουμε αποφασίσει και εμείς να διαμαρτυρηθούμε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τα μεσιτικά γραφεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα 12 – 2, καθ’ όλη δηλαδή τη διάρκεια του συλλαλητηρίου».

Το Εργατικό Κέντρο

Την στήριξή του στη σημερινή συγκέντρωση θα δώσει για ακόμη μια φορά και το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, το οποίο ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών και επιστημόνων και καλούμε τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τους συνταξιούχους, τους κατοίκους του νησιού, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, την Τρίτη 5 Δεκέμβρη, στις 12.00 το μεσημέρι στην Πλατεία Σαπφούς, απαντώντας με ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ στα σχέδια της κυβέρνησης, να επιβαρύνει με νέους φόρους και νέα βάρη, τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες και επιστήμονες. Ένα νομοσχέδιο που προβλέπει κεφαλικό φόρο για υποτιθέμενο εισόδημα και με τον ψηφιακό λαβύρινθο που επιβάλλει, εκτινάσσει το κόστος και κάνει πιο ασφυκτικές τις συνθήκες λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση προκαλεί όταν μιλάει για «φορολογική δικαιοσύνη» και την ίδια στιγμή επιβαρύνει με νέους φόρους και νέα βάρη όλους αυτούς που τόσα χρόνια πληρώνουν ήδη πολύ βαριά φορολογία, όπως φόρο από το πρώτο ευρώ στο εισόδημα, τον φόρο επιτηδεύματος, τα τεκμήρια διαβίωσης, τον ΕΝΦΙΑ, όλους τους υπόλοιπους έμμεσους φόρους στα καύσιμα και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης».

spot_img

More articles