Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Διαδήλωσαν ξανά για τα Τέμπη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή στη χθεσινή απεργία της ΓΣΕΕ στην οποία συμμετείχε και η ΑΔΕΔΥ, σε σχέση με τη μεγάλη συμμετοχή που είχε η απεργία του Εργατικού Κέντρου για τα Τέμπη την περασμένη εβδομάδα. Στο δημόσιο τομέα, τα ποσοστά συμμετοχής ήταν πολύ μικρά, ενώ και στην εκπαίδευση τμήματα σχολείων που δεν είχαν λειτουργήσει στην απεργία της περασμένης Τρίτης λειτούργησαν κανονικά. 

Η συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, η οποία συνεχίστηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης, καταλήγοντας στο Κέντρο Υγείας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμισή του, αν και δεν πλησίαζε στα νούμερα των σχεδόν 4.000 (!) διαδηλωτών της αντίστοιχης διαμαρτυρίας την προηγούμενη εβδομάδα, έστειλε εντούτοις ένα ηχηρό μήνυμα προς τους υπεύθυνους της τραγωδίας στα Τέμπη. 

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και ορισμένοι μαθητές, καθώς και αντιπροσωπείες συλλόγων και παρατάξεων του νησιού. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Φώντας Αυγερινός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, η Έφη Γκίκα, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, ο Νίκος Ιππειώτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ, ο Ελμπάν Ντερβισμπέχαι, πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών Λέσβου, ο Απόστολος Τζανής, μέλος της ΕΕ της Ομοσπονδίας ΠΕΟ-ΔΕΥΑ, η Μαρία Μαδυτινού, πρόεδρος του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης και η Αμαλία Γκίκα, μέλος του Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου Ωκεανογραφίας.

Επίσης διαβάστηκε μήνυμα του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Ευσταθίου, μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Σε όλες τις ομιλίες καταγγέλθηκε η αμεριμνησία και η μη ανάληψη ευθυνών των αρμοδίων για το δυστύχημα, ενώ δόθηκε αφορμή στους ομιλήσαντες να κάνουν εκτενή αναφορά στα προβλήματα στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης και γενικά στις υποδομές, τόσο στο νησί όσο και στη χώρα. 

Διαδήλωση και στην Καλλονή

Και στην Καλλονή

Επίσης, αρκετός κόσμος συμμετείχε στην συγκέντρωση και στην πορεία στην Καλλονή, όμως, όπως συνέβη στην Μυτιλήνη, ήταν αισθητά μικρότερος ο αριθμός των διαδηλωτών από την περασμένη Τρίτη.

Στην συγκέντρωση διαβάστηκε ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής, ενώ απηύθυναν χαιρετισμoύς ο Τάσος Παπαδόπουλος, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καλλονής, η Μαρία Δρακούλα, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Καλλονής, ο Σταύρος Βαξεβάνης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και 2 μαθητές του Γυμνασίου Καλλονής.

Εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Λέσβου χαιρέτισε ο Δημήτρης Κωστόπουλος, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Σταύρος Μαντατής, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img