Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

Διαδήλωση στην Παγανή: Όμηρος 10 οικογενειών Ρομά η Μυτιλήνη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο της Παγανής 10 οικογένειες Ρομά διακόπτοντας την κυκλοφορία με κάδους απορριμμάτων για να διαμαρτυρηθούν για την διοικητική αποβολή από τον καταυλισμό της Γέρας που έγινε σήμερα το πρωί παρουσία της αστυνομίας. Πρόκειται για την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης για την οποία είχε αγωνιστεί σύσσωμο το Κοινοτικό Συμβούλιο Παπάδου  τα τελευταία χρόνια υπό τον πρόεδρο Στρατή Καμάτσο. Ωστόσο το πρωί περίπου 10 οικογένειες Ρομά από τον Παπάδο μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό της Παγανής αντέδρασαν όμως οι καταστηματάρχες της περιοχής που δεν αντέχουν άλλο την παραβατικότητα μέσα και έξω από τα μαγαζιά τους και τις άθλιες υγειονομικές συνθήκες για τις οποίες ουδείς αρμόδιος δείχνει ενδιαφέρον.  Σημειωτέον ότι και οι διαμένοντες Ρομά της Παγανής δεν είδαν με καλό μάτι την εγκατάσταση των οικογενειών από τη Γέρα οι οποίες από την πλευρά τους δεν δέχονται να μείνουν σε σκηνές,  ισχυρίζονταν ότι ο Δήμος τους είχε υποσχεθεί πως όταν φύγουν από τον Παπάδο θα τους μεταφέρει σε σπίτια. Πράγματι σε σπίτια έχουν μεταφερθεί άλλα δύο οικογένειες από τον Παπάδο στη μία με έγκυο γυναίκα και στην άλλη με άτομο με πρόβλημα υγείας και μάλιστα αυτή τη διαδικασία Την παρακολουθούσε σήμερα από το πρωί η Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Αυτή την ώρα η κατάσταση στην Παγανή είναι έκρυθμη με τις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις να θέτουν για άλλη μία φορά σε ομηρία τόσο τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής όσο και τους διερχόμενους οδηγούς.

Τέλος να σημειώσουμε ότι σήμερα το πρωί για πολλοστή φορά επενέβη η πυροσβεστική υπηρεσία Μυτιλήνης στην Παγανη πριν ακόμα τη μεταφορά των οικογενειών από τη Γέρα, καθώς στον καταυλισμό ξέσπασε για άλλη μία φορά φωτιά.

Update 

Τελικά πριν από λίγο οι διαδηλωτές πείστηκαν από την αστυνομία και τους γύρω καταστηματάρχες να υποχωρήσουν στην άκρη το δρόμο ζητούν όμως να επανέλθουν στη Γέρα. 

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img