Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Διακοπή στη δίκη του εκπαιδευτικού

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Ξεκίνησε χθες η δίκη εκπαιδευτικού από σχολείο της Λέσβου, ο οποίος κατηγορείται για ασελγείς χειρονομίες απέναντι σε ανήλικες μαθήτριες, ωστόσο διεκόπη λόγω παρέλευσης ωραρίου και θα συνεχιστεί σήμερα. Η πλευρά των καταγγελλόντων, ωστόσο, ζήτησε την αναβολή της δίκης, καθώς οι περισσότερες από τις ενήλικες πλέον κοπέλες νοσούν από κορονοϊό και πλην μίας δεν ήταν σε θέση να προσέλθουν στο Δικαστήριο ως μάρτυρες κατηγορίας, το αίτημα όμως δεν έγινε δεκτό.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας το 2018, όταν προέκυψαν διαδοχικές καταγγελίες για ασελγείς χειρονομίες του καθηγητή προς τις μαθήτριες. Καταγγελίες, που αρχικά συζητιούνταν μεταξύ των κατοίκων των χωριών της Λέσβου, πριν οι οικογένειες των μαθητριών που εμπλέκονταν απευθυνθούν και επίσημα στις αρχές. Λίγες μέρες μετά, τόσο αυτή, όσο και άλλη παρόμοια υπόθεση, πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με την εισαγγελία να διατάσει προανάκριση και τελικά οι κατηγορούμενοι να παραπέμπονται σε δίκη. Ταυτόχρονα, και οι δύο εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε αργία.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι καταγγελίες αυτές αναστάτωσαν και σόκαραν τις τοπικές κοινωνίες, η υπόθεση η οποία εκδικάζεται σήμερα, όμως, με το που είδε το φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι του 2018 χώρισε κυριολεκτικά τους ντόπιους αλλά και τη σχολική κοινότητα στα δύο. Μάλιστα αρκετοί γονείς μαθητών συγκέντρωσαν υπογραφές για το θέμα και προσήλθαν στο Δικαστήριο ακόμη και ως μάρτυρες υπεράσπισης.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις