Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Διάκριση για μαθήτρια του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μια ακόμη διάκριση σημειώθηκε για μαθήτρια σχολείου της Λέσβου και πιο συγκεκριμένα της Μυτιλήνης. Ο λόγος για την μαθήτρια, Αλεξάνδρα Τατάκη, της Α’ Γυμνασίου του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης, η οποία κατέλαβε την 4η θέση στην Ολυμπιάδα Γλωσσομάθειας KGL Contest. Το 1ο Γυμνάσιο συμμετείχε στο συγκεκριμένο διαγωνισμό με 8 μαθητές, οι οποίοι σημείωσαν σημαντικές επιδόσεις. Όσοι πήραν μέρος στο διαγωνισμό θα λάβουν επαίνους για την συμμετοχή τους από τον διοργανωτή φορέα σε τιμητική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μετά την λήξη του διαγωνισμού. Συγχαίροντας τους μαθητές της για την συμμετοχή τους στον εν λόγω διαγωνισμό, η διεύθυνση του σχολείου εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία: «Οι 8 μαθητές/τριες του σχολείου μας, που είχαν προκριθεί στο Β’ στάδιο του παγκόσμιου διαγωνισμού γλωσσομάθειας KGL με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού τους κ. Ιωάννας Τρύπατζη, διαγωνίστηκαν με μαθητές/τριες απ’ όλο τον κόσμο και τους συγχαίρουμε θερμά όλους για τη συμμετοχή τους. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικά συμμετοχής από τους διοργανωτές του διαγωνισμού, το International Testing Authority του Hellenic English Council (HEC). Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Α’ Τάξης, Αλεξάνδρα Τατάκη, που κατέκτησε την 4η θέση στο επίπεδό της, ανάμεσα σε διαγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο. Η μαθήτρια έχει προσκληθεί να παρευρεθεί στην εκδήλωση απονομής βραβείων Global Event της φετινής Ολυμπιάδας, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα της απονεμηθεί μετάλλιο για την εξαίρετη επίδοσή της. Της ευχόμαστε να ανταποκρίνεται πάντα με τον ίδιο ζήλο σε όλες τις προκλήσεις!».

Ο διαγωνισμός Γλωσσομάθειας KGL Contest

Το KGL Contest είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος διαγωνισμός γλωσσομάθειας παγκοσμίως και διοργανώνεται από το International Testing Authority. Το KGL απευθύνεται σε όλους τους μαθητές έως 17 ετών, που μαθαίνουν την αγγλική γλώσσα ως ξένη γλώσσα. Το KGL παρακινεί τους μαθητές μέσω ενός ωφέλιμου διασκεδαστικού διαγωνισμού. Τα τεστ του KGL έχουν δημιουργηθεί με τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές, ενώ όλα τα επίπεδα είναι συνδεδεμένα με το CEFR. 

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός υποστηρίζει φιλανθρωπικές δραστηριότητες, αφού ένα ποσοστό της συμμετοχής δίνεται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανισμούς. Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο στάδια και στα επίπεδα Pre A1, A1, B1, B2 και το 100% των συμμετεχόντων λαμβάνουν μετά το 1ο στάδιο πιστοποιητικό με την αναλυτική τους βαθμολογία. Οι τρεις πρώτοι φιναλίστ κάθε επιπέδου λαμβάνουν Certificates, μετάλλια και δωροεπιταγές από την HEC, τον επίσημο ελληνικό φορέα των εξετάσεων. 

Ο πρώτος φιναλίστ κάθε επιπέδου, εκτός από το Pre A1, μεταβαίνει με τον καθηγητή του στην Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει μαζί με τους φιναλίστ από άλλες χώρες, στην τελική φάση του διαγωνισμού, το Global event. Στην τριήμερη αυτή εκδήλωση οι φιναλίστ κάθε επιπέδου και ο Global winner επιλέγονται με βάση τις επιδόσεις τους σε ένα τεστ και μια έκθεση. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει εθνικά και διεθνή βραβεία για τους μαθητές και τα σχολεία. Στα βραβεία περιλαμβάνονται vouchers, ταξίδια, tablets, καθώς και δώρα για τους φιναλίστ και επιτυχόντες όλων των επιπέδων. 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img