Διατηρητέος ο Ντουρουντούς


Παραμένει στο Βόρειο Αιγαίο ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Ελευθέριος Ντουρουντούς, καθώς πέρασε αλώβητος από τις κρίσεις που έγιναν στην Αστυνομία και μάλιστα αυτή τη φορά ο Αρχηγός του Σώματος είναι ένα γνώριμο πρόσωπο και για τον ίδιο, καθώς αναδείχθηκε σε αυτή τη θέση ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, που μέχρι πρότινος (από το 2019) κατείχε τη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, στον οποίο υπάγεται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ντουρουντούς αξιολογήθηκε για την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά του ενώ κρίθηκε διατηρητέος, καθώς το συμβούλιο των κρίσεων υπό τον αρχηγό εκτίμησαν ότι ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία η οποιαδήποτε αλλαγή στη συγκεκριμένη θέση θα προκαλέσει κενό μέχρι να ενημερωθεί ένας νέος διευθυντής.

Μέχρι τώρα ο κ. Ντουρουντούς είναι ο μακροβιότερος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής στο Βόρειο Αιγαίο και με την ανανέωση της θητείας του γίνεται και ο μακροβιότερος ανώτατος αξιωματικός σε θέση Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο παραμονής του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, εκ των οποίων ο ένας χρόνος ως Ταξίαρχος, επιτελάρχης στον τότε Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή και τα υπόλοιπα χρόνια ο ίδιος στο τιμόνι της αστυνομίας για την περιφέρειά μας.