Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Διχασμένος ο Σύλλογος Εργαζομένων για τα rapid test

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Διχασμένη η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου για τα Rapid test που υποχρεούνται να κάνουν όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου και θα πρέπει να ελέγχονται μία φορά την εβδομάδα σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, καθώς δεν τους καλύπτει το νοσοκομείο αυτήν την εξέταση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Ξενοφών Αυγερινός, επιτέθηκε στο Υπουργείο Υγείας για τη σχετική Εγκύκλιο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θαυμάστε Υπουργείο Υγείας». Και συνεχίζει: «Επειδή την  δόση του επικαιροποιημένου εμβολίου δεν την κάνει σχεδόν κανένας συνάδελφος, με Εγκυκλίους του  Υπουργείου Υγείας ενημερωθήκαμε ότι έχουμε την υποχρέωση να υποβαλλόμαστε μια φορά την εβδομάδα σε διαγνωστικό έλεγχο (rapid test) με επιβάρυνση του εργαζόμενου σε ιδιωτικά εργαστήρια – φαρμακεία και όχι δωρεάν σε δημόσιες δομές (νοσοκομεία-κέντρα υγείας)». Ο κ. Αυγερινός καλεί τους  συναδέλφους του να μην προχωρήσουν σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου με τον εκβιαστικό αυτό τρόπο, όπως λέει, ενημερώνοντας ότι για την παραπέρα στάση θα υπάρξουν εντός των ημερών  αποφάσεις του Συλλόγου.

 

«Καρφώνει» Αυγερινό ο Κλεάνθης

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και νυν απλό μέλος της διοίκησης, Στρατής Κλεάνθης, με δήλωσή του έσπευσε να απομυθοποιήσει τους ισχυρισμούς του προέδρου του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας πως  η Εγκύκλιος δεν αφορά την τέταρτη δόση του ενισχυτικού εμβολίου αλλά την τρίτη δόση που την έχει κάνει σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων στο Βοστάνειο.

Όπως τονίζει ο κύριος Κλεάνθης «αδικαιολόγητο θόρυβο προξενεί ο πρόεδρος του Συλλόγου μας με σημερινή του ανάρτηση, σχετικά με την υποχρέωση διενέργειας rapid test με ευθύνη του ιδίου εργαζόμενου και διευκρινίζω:

  1. Η συγκεκριμένη εγκύκλιος αφορά ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους υπαλλήλους, κάτι ανάλογο δε ισχύει εδώ και καιρό και στον ιδιωτικό τομέα. 
  2. Ως αναμνηστική δόση θεωρείται η τρίτη και ως επικαιροποιημένη η τέταρτη που δεν είναι υποχρεωτική και συνίσταται στους 60+, ανοσοκατεσταλμένους, κλπ. 
  3. Δεν αφορά η υποχρεωτική εβδομαδιαία διενέργεια τεστ τους συναδέλφους που έχουν προβεί σε τρεις δόσεις (η συντριπτική  πλειοψηφία), δεν αφορά συναδέλφους που έχουν κάνει δυο δόσεις μεν αλλά δεν έχει παρέλθει 9μηνο, δεν αφορά τους με δυο δόσεις και δεν παρήλθε εξάμηνο από την μετέπειτα νόσηση».

Καταλήγοντας ο κ. Κλεάνθης «καρφώνει» τον κ. Αυγερινό σημειώνοντας ότι «όλοι όσοι υπηρετούμε θεσμικά τους συναδέλφους και έχουμε δημόσιο λόγο πρέπει να είμαστε ακριβείς και ενημερωμένοι πριν τον διατυπώσουμε, άλλως, υπηρετούμε αλλότριους σκοπούς που δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των εργαζομένων!».

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img