Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διεκόπη η δίκη της αδικοχαμένης Ερατώς

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Συνεχίστηκε χθες το πρωί η δίκη για το έγκλημα που διαπράχθηκε στη Χρυσομαλλούσα στις 23 Μαΐου του 2019, όταν η 23χρονη τότε αδικοχαμένη Ερατώ δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της συγκλονίζοντας την κοινωνία της Μυτιλήνης. Στη δίκη, η οποία έχει πάρει αρκετές αναβολές, ακούστηκαν οι μαρτυρίες του πατέρα, της μητέρας και των στενών φίλων της Ερατώς, ωστόσο λόγω παρέλευσης του ωραρίου δεν ολοκληρώθηκε, με την συνέχειά της να έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη. 

Από χθες το πρωί φίλοι και συγγενείς της αδικοχαμένης Ερατώς βρίσκονταν στο προαύλιο του δικαστικού μεγάρου περιμένοντας να έρθει η ώρα της εκδίκασης του κατηγορουμένου, τον οποίο μετέφεραν οι δυνάμεις της αστυνομίας από νωρίς το πρωί έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν διαταραχές. Έξω από το δικαστικό μέγαρο οργανώσεις και συλλογικότητες, κρατώντας πανό έδειξαν τη συμπαράστασή τους στη μητέρα της Ερατώς που ζητούσε δικαιοσύνη και στο Εφετείο για το θάνατο του παιδιού της, αλλά και για κάθε γυναίκα, για κάθε μάνα η οποία έχει χάσει το παιδί της με τέτοιο τρόπο. Στο πλευρό της μητέρας της Ερατώς, Ελένης Κρεμαστιώτη, καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης βρισκόταν και η μητέρα της Γαρυφαλλιάς η οποία επίσης έχασε τη κόρη της από χέρια συντρόφου. Τραγική φιγούρα και ο πατέρας της Ερατώς που από τη πρώτη στιγμή ζητούσε την καταδίκη του κατηγορούμενου σε ισόβια. 

Κατά την χθεσινή δίκη ακούστηκαν οι μαρτυρίες του πατέρα της Ερατώς, της μητέρας της, αλλά και του στενού φίλου της, ο οποίος το βράδυ της 23ης Μαΐου, λίγο πριν την δολοφονία της μιλούσε μαζί της. Με όσο κουράγιο και δύναμη είχαν τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα της κατέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου τις μαρτυρίες τους. Ο πατέρας της, συντετριμμένος, κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δικαστών, της εισαγγελέως αλλά και των δικηγόρων. Ξεκινώντας με τη φράση «από τότε που έχασα την κόρη μου έχασα τη μνήμη μου», ανέφερε στη μαρτυρία του ότι στο ζευγάρι επικρατούσαν εντάσεις για μεγάλο διάστημα. Μίλησε για τον κατηγορούμενο αναφέροντας ότι ήταν επιθετικός προς την κόρη του και τονίζοντας ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου ο κατηγορούμενος είχε σπάσει την πόρτα του μπάνιου του σπιτιού που έμενε η Ερατώ, ενώ η άτυχη κοπέλα ήταν μέσα στο μπάνιο μαζί με το νεογέννητο μωρό.  

Ανέφερε επίσης ότι οι διαδικασίες για το διαζύγιο είχαν ξεκινήσει πριν την δολοφονία της Ερατώς και ότι ο ίδιος πλήρωσε ακόμα και τον δικηγόρο του κατηγορούμενου, ο οποίος δεν είχε λεφτά προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες. 

Στη συνέχεια, την σειρά πήρε η μητέρα της Ερατώς προκειμένου να καταθέσει τη μαρτυρία της, η οποία εμφανώς οργισμένη και συντετριμμένη από τον χαμό της κόρης της ανέφερε ότι η απόφαση του διαζυγίου ήταν κοινή συναινέσει, δείχνοντας ότι αρχικά ο κατηγορούμενος το είχε αποδεχτεί. Παράλληλα η μητέρα της Ερατώς ανέφερε πως η ίδια η Ερατώ ήταν αρκετά προβληματισμένη με όσα συνέβαιναν, είχε δεχτεί λεκτική και ψυχολογική βία. Ένα βασανιστήριο χωρίς τελειωμό για εκείνη. Ο κατηγορούμενος κατά την πρώτη εκδίκαση είχε αναφέρει πως η Ερατώ έβγαινε τα βράδια και γυρνούσε ξημερώματα. Αυτόν τον ισχυρισμό η μητέρα της Ερατώς τον διέψευσε, αναφέροντας πως η κόρη της δούλευε σε βρεφονηπιακό από το πρωί, ενώ πραγματοποιούσε και άλλα μεροκάματα σε καφετέρια, ενώ αντιθέτως σύμφωνα πάλι με όσα επεσήμανε η κ. Κρεμαστιώτη ο κατηγορούμενος ήταν εκείνος ο οποίος γυρνούσε όλη τη νύχτα έξω. 

spot_img

More articles

spot_img