Δικάζεται το σκάνδαλο με τα πλαστά πτυχία αγγλικών

Την 1η Φεβρουαρίου 2021, πάνω από 100 κάτοικοι της Λέσβου θα ταξιδέψουν για Θεσσαλονίκη για να καταθέσουν, ως μάρτυρες, στη δίκη για την πολυσυζητημένη υπόθεση του Θεσσαλονικιού ιδιοκτήτη Κέντρου ξένων γλωσσών, ο οποίος σε συνεργασία με Κέντρο Υπολογιστών – που παρείχε πιστοποίηση και σε ξένες γλώσσες – στη Μυτιλήνη, «μοίρασε» πτυχία τα οποία – όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια – ήταν πλαστά!
Ένας απίστευτος γολγοθάς ακολούθησε για τους κατόχους των πτυχίων αυτών οι οποίοι δελεάστηκαν από τη χαμηλή τιμή του ταχύρυθμου προγράμματος και έσπευσαν να δώσουν εξετάσεις. Μάλιστα αρκετοί απ’ αυτούς ήταν νέοι που ήθελαν να διοριστούν, φοιτητές, στρατιωτικοί αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι που χρειάσθηκε να περάσουν μια απίστευτη περιπέτεια για ν’ αποδείξουν ότι …δεν είναι ελέφαντες.
Πως αποκαλύφθηκε η υπόθεση
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2020. Η άκρη του νήματος για να βγει στην επιφάνεια το σκάνδαλο που αναστάτωσε την τοπική κοινωνία ήταν δυο γυναίκες υπάλληλοι του Δήμου Mυτιλήνης. Η Χαρούλα και η Αιμιλία κατέθεσαν το πτυχίο τους στις 2 Ιουνίου για να το προσθέσουν στα προσόντα τους, δεν θα άλλαζε κάτι όσο αφορά τη θέση τους . Μόλις τρεις ημέρες μετά ενημερώθηκαν από τον προϊστάμενό τους ότι καλούνται ως απολογούμενες σε Προκαταρκτική εξέταση γιατί τα πτυχία που κατέθεσαν ήταν πλαστά.
«Έφυγε η γη κάτω από πόδια μου, μόλις έλαβα χαρτί να πάω για απολογία . Θέλησα να πάρω ένα πτυχίο για να το προσθέσω στα προσόντα μου είμαι υπάλληλος του Δήμου, δεν εhttps://nealesvou.gr/wp-admin/post-new.php?post_type=pageπιδίωξα κάποιο διορισμό και ξαφνικά βρέθηκα ν’ αντιμετωπίζομαι ως κατηγορούμενη από συναδέλφους του και κλήθηκα ν’ αποδείξω …ότι δεν είμαι ελέφαντας» λέει στα «Νέα της Λέσβου» η Χαρούλα, περιγράφοντας τις στιγμές μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης. «Η συνάδελφός μου, 20 χρόνια υπάλληλος, έπαθε νευρικό κλονισμό, κατέληξε στο Νοσοκομείο. Ήταν τόσο μεγάλη η πίεση που δεχθήκαμε και δεν είχαμε καμιά απολύτως υποστήριξη από τους υπηρεσιακούς παράγοντες στο Δήμο» τονίζει η ίδια.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»