Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: «Δύο καινούργιες δομές υγείας στη Λέσβο»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Την δημιουργία δύο νέων δομών υγείας στο νησί μας ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο το περασμένο διήμερο. Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Βοστάνειο και ακόμα ένα κυβερνητικό στέλεχος του τομέα της υγείας βρέθηκε στο νησί και επισκέφτηκε το νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ο κ. Βαρτζόπουλος βρισκόταν από την Τετάρτη το απόγευμα στη Λέσβο, προσκεκλημένος του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, με σκοπό να συμμετάσχει στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής με θέμα την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων

Από του βήματος μάλιστα, ο Υφυπουργός εξήγγειλε τη δημιουργία μονάδων ολοκληρωμένης φροντίδας στη Λέσβο, αναγνωρίζοντας την έλλειψη υπηρεσιών για την ψυχική υγεία στα νησιά. Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος και η Αντιδήμαρχος Ζαχαρώ Ιωακείμ χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισαν τη σημασία της πρόληψης, της σωστής προσέγγισης και της αξιόπιστης ενημέρωσης και στάθηκαν φυσικά στην αναγκαιότητα εξασφάλισης της καλύτερης δυνατής πρόσβασης σε ποιοτική φροντίδα ψυχικής υγείας, ευχαριστώντας θερμά τον Υφυπουργό για την τιμητική παρουσία του στην ημερίδα.

Την Τετάρτη το απόγευμα η έλευση του Υφυπουργού συνοδεύτηκε από παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής από νοσοκομειακούς γιατρούς του νησιού μας, οι οποίοι ζήτησαν την αύξηση των μισθών και του προσωπικού αλλά και την ενίσχυση στον τομέα της ψυχικής υγείας. Χθες το μεσημέρι ο κ. Βαρτζόπουλος επισκέφτηκε το Βοστάνειο, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με την διοίκηση του νοσοκομείου και πιο συγκεκριμένα με τον διοικητή Γιώργο Καμπούρη, ενώ ενημερώθηκε για τις εξελίξεις που αφορούν τον τομέα της ψυχικής υγείας σε τοπικό επίπεδο. Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα προχωρά το σχέδιο για την κατεδάφιση του παλιού κτιρίου της ψυχιατρικής κλινικής με τον κ. Βαρτζόπουλο να ενημερώνεται για όλες τις διαδικασίες που αφορούν την ανέγερση του νέου κτιρίου, κάνοντας στην συνέχεια την δική του τοποθέτηση επί του θέματος. Το μεσημέρι χθες κατά την επίσκεψή του στο Βοστάνειο ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα και προχώρησε σε ανακοινώσεις.

Από την ομιλία του στην Καλλονή
Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου παρουσία του Υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου

Στην συνέντευξη τύπου

Ο κ. Βαρτζόπουλος συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Καμπούρη παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Εκεί έδωσε τα εύσημα στον κ. Καμπούρη και στους συνεργάτες του για την ανοικοδόμηση του καινούργιου κτιρίου της ψυχιατρικής κλινικής, ενώ ανακοίνωσε και την δημιουργία δύο νέων δομών υγείας στο νησί μας και πιο συγκεκριμένα ενός οικοτροφείου στη Μυτιλήνη και μιας μονάδας παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους στη Δυτική Λέσβο

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη τύπου: «Ήρθα στο Βοστάνειο Νοσοκομείο αρχικά για να συγχαρώ τον διοικητή και όλους τους συνεργάτες του για το γεγονός ότι προετοίμασαν με επιμέλεια την πλήρη ανοικοδόμηση χρησιμοποιώντας πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης του κτηρίου ψυχιατρικής κλινικής με τις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Εκτός από αυτό θα ήθελα να σας κάνω δύο σημαντικές εξαγγελίες. Το Υπουργείο Υγείας υλοποιεί και υπηρεσίες ψυχικής υγείας μέσω αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων θα ήθελα να σας ανακοινώσω εντός των επόμενων μηνών την δημιουργία ενός οικοτροφείου 15 κλινών για την υποστήριξη ανθρώπων που πάσχουν από άνοια και άλλες ενδεχομένως ψυχικές διαταραχές. Επίσης έχουμε προγραμματίσει και εντάξει ένα νέο πρόγραμμα δημιουργίας μονάδων παροχής ολικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους. Οι μονάδες αυτές θα συνδυάζουν την παροχή ημερήσιας νοσηλευτικής φροντίδας, θα έχουν θεραπευτικά κέντρα ημέρας και θα έχουν και κινητές μονάδες κάλυψης για απομακρυσμένες περιοχές». 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img