Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΑΖΗΣ: «Τα προβλήματα είναι μπροστά μας και περιμένουν λύσεις»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Είναι 34 ετών, μέσα στο καλοκαίρι έγινε και πατέρας και δραστηριοποιείται με την εστίαση από τα 29 του διατηρώντας το κατάστημα BOX στα Λαδάδικα, καθώς τον κέρδισε η εστίαση παρότι έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, καταφέρνοντας “να δέσει” με τον πρόεδρο και τα άλλα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Ασπίδα, στον οποίο τον εμπιστεύτηκαν οι συνάδελφοί του από τη θέση του Αντιπροέδρου.

Το Δήμο Καραμπεάζη τον γνώρισα για πρώτη φορά όταν είχε σταματήσει αφήνοντας στην άκρη τη μηχανή του στο Μακρύ Γιαλό τρέχοντας στο δρόμο να σώσει από τις ρόδες των αυτοκινήτων ένα μικρό κουτάβι, που από κάπου θα είχε ξεφύγει και ήταν ζήτημα δευτερολέπτων να είχε παρασυρθεί καθώς όλοι οι άλλοι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή περνούσαν μάλλον αδιάφοροι.

Είναι ένας επαγγελματίας της εστίασης που διακρίνεται για τη σεμνότητα και το χαμόγελό του, το κυριότερο όμως, σε κερδίζει από τα πρώτα λεπτά που συζητάς μαζί του, καθώς καταλαβαίνεις εύκολα τη θετική του αύρα. 

Καθώς το μέλλον του τόπου ανήκει στους νέους, σε αυτές τις εκλογές κάνει το βήμα στην Αυτοδιοίκηση ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για το Δήμο Μυτιλήνης με το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Χριστόφα. Κάναμε μία κουβέντα μαζί του για τις προτεραιότητες, τις ανάγκες αλλά και αυτά που τον ώθησαν να είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗ ΣΑΜΙΩΤΗ

-Μέχρι τώρα σας βλέπαμε δραστήριο μέσα από το Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Ασπίδα. Τώρα σας βλέπουµε να µπαίνετε και στην αυτοδιοίκηση. Είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνετε υποψήφιος;

«Δραστηριοποιούµαι στον κλάδο της εστίασης από τη µεριά του επιχειρηµατία τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ η τριβή µου µε το F&B κρατάει περίπου 18 χρόνια. Από τις αρχές συνειδητοποίησα πως αρκετά πράγµατα στον κλάδο µας χρειάζονται εξυγίανση και γι’ αυτό πάλεψα και θα παλεύω ανιδιοτελώς.

Παλιότερα, µε είχαν προσεγγίσει από ένα συνδυασµό προκειµένου να είµαι υποψήφιος Δημοτικός Ʃύµβουλος και χωρίς να σκεφτώ ενδεχόµενη προσωπική φθορά δέχθηκα. Θεώρησα πως στον Δήµο µας δεν χωρούν κοµµατικές ταυτότητες ή παραταξιακά παράσηµα για να προσφέρεις όπου απαιτείται. (Άλλωστε ιδίοις όµµασι γίναµε κοινωνοί αυτού του πειράµατος) Τα προβλήµατα είναι μπροστά µας και περιµένουν λύσεις!».

-Τι ήταν αυτό που επηρέασε την απόφασή σας να ασχοληθείτε µε την αυτοδιοίκηση;

«Η παγιοποίηση των προβληµάτων ως κανονικότητα! Ʃίγουρα έγιναν προσπάθειες από την απελθούσα Δηµοτική αρχή κατά τη διάρκεια της θητείας της να εξοµαλυνθεί η καθηµερινότητα και η ποιότητα της ζωής των συµπολιτών µας, αλλά δυστυχώς οι καλένδες είναι γεµάτες από μεγαλεπήβολα σχέδια. Όπως πολύ καλά αντιλαµβάνεστε, μόνο µε βερµπαλισµούς και διαπρύσια κηρύγµατα ο τόπος µας δεν µπορεί να πάει μπροστά».

-Γιατί επιλέξατε το ψηφοδέλτιο του κ. Χριστόφα;

«Εκ των ελαχίστων που υπηρέτησε µε προσήλωση στην ανάπτυξη και την απορρόφηση πόρων από το πόστο του Αντιπεριφερειάρχη χωρίς ιδιοτέλεια και πολιτικές επιδιώξεις. Ʃυνέδραµε µε τις γνώσεις του και το υψηλό αίσθηµα  οµοψυχίας για την πρόοδο των νησιών του Βορείου Αιγαίου, αλλά και του τόπου µας. Ο ενωτικός του λόγος απέναντι στον διχασµό και την πόλωση, αναδεικνύουν την ποιότητα του επικεφαλής του συνδυασµού και δίνει υπόσχεση για ένα καλύτερο µέλλον για όλους µας!

Μπροστα στην πρόταση για σύµπραξη σε ένα όραµα που αφορά τον τόπο µας, νοµίζω δεν χωρούν υπεκφυγές και αποστροφές, άλλωστε κινητοποιούµαι από τις προκλήσεις».

Θέλω να µου πείτε πώς βλέπετε εσείς σήµερα ως νέος και ταυτόχρονα και επαγγελµατίας της εστίασης την εικόνα της Μυτιλήνης;

«Η εικόνα που έχω για τον τόπο µου είναι διαφορετική από αυτή που συναντούµε καθηµερινά. Μόνιµο κυκλοφοριακό πρόβληµα, καθαριότητα, γραφειοκρατία, έλλειψη υποδοµών, συνοικιακοί δρόµοι ξεχαρβαλωµένοι, για να πάµε στον Ʃυνοικισµό χρειαζόµαστε δίπλωµα ορειβάτη. Ʃίγουρα αρκετοί συντοπίτες µας, έχουν να µας πουν κάτι για ό,τι προανέφερα. Ο Π. Χριστόφας έχει καταγράψει τα πάντα σε µπλοκάκι!».

-Τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει στον τόπο;

«Όλοι µιλούν για την νοοτροπία µας. Εγώ θα πω ότι µας δίνεται η ευκαιρία, µε µια δηµοτική αρχή και µπροστάρη τον Π. Χριστόφα να δούµε αλλαγές που θα κάνει πολλούς να σταµατήσουν να δαιµονοποιούν τους Λέσβιους και δη τους 

Μυτιληνιούς! Η δηµοτική αρχή του Παναγιώτη Χριστόφα κοιτάει μπροστά και δεν ψάχνει για δικαιολογίες. Ο τόπος µας χρειάζεται µια αλλαγή, αυτό χρειάζεται! Η νέα δηµοτική αρχή µπορεί να φέρει το χαµόγελο στους κατοίκους της πόλης αλλά και των χωριών µας, απλά κάνοντας την δουλειά για την οποία ζητά την ψήφο τους».

-Ποιες είναι οι προτεραιότητες που θέτει ο Δήµος Καραµπεάζης και δεσµεύεται στους δηµότες ότι θα προωθήσει όταν εκλεγεί;

«Πρόσφατα έγινα πατέρας (!) οπότε αντιλαµβάνεστε, προτεραιότητά µου είναι η αναβάθµιση της ποιότητας της ζωής των παιδιών µας, κάτι που συµπαρασύρει όλες τις ηλικιακές οµάδες µιας και γύρω από τα παιδιά χτίζεται ένα καλύτερο µέλλον για όλους! Πεζοδρόµια µε πρόσβαση, παιδικές χαρές, επικαιροποίηση των όρων παρκαρίσµατος εντός των οικιστικών ζωνών και δεντροφύτευση, αποτελούν κάποιες από αυτές για να σας δώσω µία εικόνα».

Και δυο λόγια απευθυνόµενος στους δηµότες του Δήµου Μυτιλήνης για την υποψηφιότητά σας.

«Να εµπιστευτούν τον Παναγιώτη Χριστόφα στο όραµα που έχει για τον τόπο, αλλά και στο ρεαλιστικό του πρόγραµµα… όπως επίσης και να µε τιµήσουν µε την ψήφο τους καθώς µε όλες µου τις δυνάµεις θα παλέψω για το καλύτερο αύριο των δηµοτών!».

spot_img

More articles

spot_img