Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Δίπλα στην “Κυψέλη” η Δ. Μιχαηλίδου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • «Στόχος μας οι ανοιχτές δομές κοινωνικής πρόνοιας και όχι η ιδρυματοποίηση», δήλωσε η Υφυπουργός

Συγκινημένη και εντυπωσιασμένη από την λειτουργία του Κέντρου Ημέρας για άτομα με ειδικές ανάγκες “Η Κυψέλη” δήλωσε χθες η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, που επισκέφτηκε τον χώρο συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου, Δημήτρη Παραδέλλη. Οι εγκαταστάσεις της “Κυψέλης”, στην Επάνω Σκάλα, ήταν ο τελευταίος σταθμός της επίσκεψης της Υφυπουργού στο νησί μας, η οποία βρέθηκε το Σάββατο στις Παιδικές Κατασκηνώσεις, στη Νεάπολη και την Δευτέρα είδε από κοντά την λειτουργία του Ζαχάρειου Γηροκομείου, στην Αγία Παρασκευή.

Η Πρόεδρος της “Κυψέλης”, Β. Αλατερού ενημέρωσε τη Δ. Μιχαηλίδου για την λειτουργία του Κέντρου

Η Πρόεδρος της “Κυψέλης”, Βάγια Αλατερού, υποδέχτηκε την Δ. Μιχαηλίδου και την ενημέρωσε σχετικά με την λειτουργία της δομής που φιλοξενεί πάνω από 30 άτομα με ειδικές ανάγκες, διάφορων ηλικιών, και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η κ. Αλατερού τόνισε ότι το Κέντρο δεν κλείνει ούτε μια μέρα, ακόμη και την καλοκαιρινή περίοδο, και λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα με προσωπικό διάφορων ειδικοτήτων. Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών βρίσκεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο για την δημιουργική απασχόληση, την εκγύμναση και την απόκτηση δεξιοτήτων από τους ωφελούμενους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι μέλη της “Κυψέλης” εδώ και πολλά χρόνια.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός γνώρισε ένα προς ένα τα παιδιά και συνομίλησε μαζί τους για τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν καθημερινά, τα προβλήματα, αλλά και τις προτάσεις τους. Επίσης, περιηγήθηκε στους χώρους και συζήτησε με το προσωπικό για τις ανάγκες που υπάρχουν για την περαιτέρω στήριξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους.

Από τις συνομιλίες της Υφυπουργού με τα παιδιά της “Κυψέλης”

Στο τέλος της επίσκεψής της, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι το Υπουργείο στέκεται δίπλα στις ανοιχτές δομές κοινωνικής πρόνοιας με στόχο την αποφυγή της ιδρυματοποίησης πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. «Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τις εγκαταστάσεις στο ΠΙΚΠΑ, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στην Αγιάσο, το Ζαχάρειο Γηροκομείο στην Αγία Παρασκευή και σήμερα (σ.σ. χθες) την “Κυψέλη”. Είμαι πολύ χαρούμενη από το επίπεδο λειτουργίας όλων αυτών των δομών, το οποίο είναι αρκετά υψηλό, και βρισκόμαστε εδώ για να το αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν οργανωμένες και σύγχρονες ανοιχτές δομές, προσβάσιμες σε όλους, ώστε να περιοριστεί το ποσοστό της ιδρυματοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτός είναι ο στόχος μας και παράλληλα προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε και να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο πόρο, εθνικό και ευρωπαϊκό, προς αυτή την κατεύθυνση. Πάνω απ’ όλα βέβαια βρίσκεται η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως στις εγκαταστάσεις των Παιδικών Κατασκηνώσεων, στο ΠΙΚΠΑ της Νεάπολης, οι οποίες θα επαναλειτουργήσουν από την επόμενη χρονιά προς όφελος των παιδιών», τόνισε η ίδια.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, τόνισε ότι ο Δήμος επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία για τα άτομα με ειδικές ικανότητες και χαρακτήρισε την “Κυψέλη” ως πυλώνα αυτής της προσπάθειας. «Στόχος μας είναι η ανάπτυξη και επέκταση αυτού του Κέντρου και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε με την Πρόεδρο, κ. Αλατερού και όλα τα μέλη της Διοίκησης. Επιδιώκουμε την δημιουργία και νέων δομών, ενώ πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε την επισκευή στο ΠΙΚΠΑ, ώστε το επόμενο καλοκαίρι να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τα παιδιά μας και παιδιά από άλλες περιοχές. Θέλω να ευχαριστήσω την Υφυπουργό για την βοήθεια που μας παρέχει και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας σε κάθε επίπεδο».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img