Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Δωρεά μαλλιών για καλό σκοπό!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μια ξεχωριστή με ελπιδοφόρα μηνύματα εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου το Σωματείο Κουρέων-Κομμωτών Λέσβου, παρουσία των μαθητών του ΔΙΕΚ, μαζί με τον Σύλλογο Γυναικών με Νεοπλασία «ΡΟΖ Δύναμη», προκειμένου να βοηθήσουν στη δημιουργία περουκών για γυναίκες ασθενείς με καρκίνο του μαστού, αλλά και παντός τύπου καρκίνου. Έτσι, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο Πολύκεντρο Μυτιλήνης (Τυρταίου 4) τα μέλη των Συλλόγων καλούν τις γυναίκες της Λέσβου να τις κουρέψουν και να δωρίσουν τα μακριά μαλλιά τους γι’ αυτό τον καλό σκοπό.

Όπως δήλωσε στα Νέα της Λέσβου η πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων-Κομμωτών Λέσβου, Μάρω Λώκου: «Δεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση των γυναικών του Συλλόγου στην Καλλονή, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες κοπέλες, αλλά και παράλληλα να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο πάνω στο θέμα του καρκίνου». 

«Είναι σημαντικό για την ψυχολογία»

Για την σημασία αυτής της δράσης μας μίλησε η Χαρίκλεια Ζαργκλή, από το Σύλλογο «Ροζ Δύναμη». «Στην συγκεκριμένη νόσο αλλά και σε κάθε ασθένεια παίζει καθοριστικό ρόλο στην ίαση του ασθενούς η καλή ψυχολογία. Οι κοπέλες μετά τις χημειοθεραπείες έχουν ανάγκη να νιώσουν καλά, προσέχοντας την εμφάνισή τους. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να διοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση, για την τόνωση της ψυχολογίας αυτών των γυναικών, αλλά και επειδή οι περούκες είναι πάρα πολύ ακριβές ώστε να μπορεί να τις αγοράσει κάποιος μόνος του».

Τι χρειάζεται να προσέξουν οι κοπέλες που ενδιαφέρονται να δωρίσουν τα μακριά τους μαλλιά; «Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, τα μαλλιά  που θα δοθούν για περούκες δεν πρέπει να είναι βαμμένα, όπως επίσης να έχουν υποστεί τη λιγότερη δυνατή επεξεργασία», τονίζει η κ. Ζαργκλή. 

Ο Σύλλογος «Ροζ Δύναμη» παρέχει μέσα από τις δράσεις του ενημέρωση για θέματα πρόληψης του καρκίνου, ενώ προσπαθεί για την τόνωση της ψυχολογίας των ασθενών

Η «Ροζ Δύναμη»

Η «Ροζ Δύναμη» αποτελεί μια νεοσύστατη, αλλά ιδιαίτερα δραστήρια ομάδα εθελοντικής δράσης με έδρα την Καλλονή, η οποία αποτελείται από άτομα που νόσησαν ή νοσούν από νεοπλασία, αλλά και φίλους εθελοντές που στηρίζουν το έργο τους.

Σκοπός της είναι η ενημέρωση με αντικείμενο την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, αλλά και τον καρκίνο γενικότερα, καθώς και η διεξαγωγή δραστηριοτήτων που έχουν στόχο την βοήθεια και ψυχολογική στήριξη γυναικών και αντρών που νοσούν ή που έχουν νοσήσει. Σύνθημα της ομάδας είναι «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί, μαζί είμαστε ανίκητοι, μαζί χαμογελάμε στη ζωή!».

Πρόσφατα η ομάδα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην Καλλονή, όπου ενημέρωσε για τις δράσεις της και έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει καλύτερα τους ανθρώπους της. 

Παράλληλα η «Ροζ Δύναμη», σε συνεργασία με την ψυχολόγο Στέλλα Χίου, προσφέρει δωρεάν συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης σε γυναίκες που νοσούν, αναγνωρίζοντας την σημασία ενός ασφαλούς πλαισίου στήριξης γι’ αυτούς τους ανθρώπους, δεδομένου ότι τα μέλη του Συλλόγου έχουν περάσει από αυτή τη θέση. 

«Δυστυχώς όλο και αυξάνονται τα περιστατικά καρκίνου του μαστού στο νησί μας», διαπιστώνει η Χαρίκλεια Ζαργκλή. «Γι’ αυτό στοχεύουμε στη σωστή ενημέρωση για την πρόληψη όλων των τύπων καρκίνου, καθώς και στην τόνωση της ψυχολογίας των γυναικών που μάχονται για τη ζωή», καταλήγει η ίδια.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img