Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Δωρεάν διακοπές μέχρι 31 Ιουλίου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μέχρι και τις 31 Ιουλίου μπορούν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ. Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα ξεκινά την 1η Αυγούστου και συνεχίζεται μέχρι το τέλος Ιουλίου του επόμενου έτους και στο ενισχυμένο πρόγραμμα του 2021 εντάχθηκαν σε περισσότερα από 1.800 τουριστικά καταλύματα στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ. 

Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι μπορούν να αξιοποιήσουν τις επιταγές που έχουν στα χέρια τους σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι αυξήθηκε σημαντικά το ενδιαφέρον για το νησί μας λόγω και της επιδότησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι έξι βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο Νομό Έβρου είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή. Επιπλέον, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών, η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Ευβοίας είναι 12 βράδια. 

Δικαιούχοι που έχουν πραγματοποιήσει ήδη διακοπές σε κάποιο από τα καταλύματα των Δήμων αυτών, χωρίς να έχουν εξαντλήσει τον αριθμό των 12 διανυκτερεύσεων, μπορούν να υπογράψουν οποτεδήποτε έως τη λήξη του προγράμματος στις 31 Ιουλίου 2022, νέο συμφωνητικό για διαμονή στο ίδιο ή σε διαφορετικό κατάλυμα των συγκεκριμένων Δήμων για όσες διανυκτερεύσεις υπολείπονται.

Μετά το Πάσχα

Οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ θα υποβληθούν μετά το Πάσχα και θα αφορούν την περίοδο από την 1η Αυγούστου 2022 έως τις 31 Ιουλίου 2023. Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Τουρισμού εξετάζει την συνέχιση του προγράμματος “Τουρισμός για όλους”, δεδομένου ότι στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία τα προηγούμενα 2 χρόνια, δίνοντας την δυνατότητα σε χιλιάδες δικαιούχους να κάνουν φθηνές διακοπές σε όλη την χώρα. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2020, όταν ξέσπασε η πανδημία, προκειμένου να στηριχθεί ο εσωτερικός τουρισμός με την επιδότηση της διαμονής σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια και τουριστικών πακέτων μέσω πρακτορείων. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ξεπέρασε πέρυσι τα 100 εκατ. ευρώ, δίνοντας μια μεγάλη ανάσα στις τουριστικές επιχειρήσεις που πλήττονται τα τελευταία χρόνια από την πτώση της κίνησης λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού, ενώ είχε μεγάλη ανταπόκριση και στο νησί μας βάσει των κουπονιών που εξαργυρώθηκαν από τα ξενοδοχεία.

Θυμίζουμε ότι δικαιούχοι του προγράμματος “Τουρισμός για όλους” το 2020 και το 2021 ήταν οι άγαμοι με εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οι έγγαμοι χωρίς παιδιά με εισόδημα έως 28.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 1.500 ευρώ ανά ανήλικο παιδί. Η επιδότηση ήταν μέχρι και 100% για 2 ή 3 διανυκτερεύσεις, με ανώτερο όριο τα 40 ευρώ ανά ημέρα, το άτομο, ενώ για τις 4 διανυκτερεύσεις είχε διαμορφωθεί στο 80% με ανώτερο όριο τα 30 ευρώ την ημέρα, το άτομο και δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στο φετινό πρόγραμμα.

- Advertisement -

More articles

spot_img