Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Δωρεάν μαστογραφίες, αλλά και επεμβάσεις

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Δωρεάν εξετάσεις μαστού σε γυναίκες στον Πολιχνίτο και την Άντισσα θα παρέχει ο Όμιλος της Ευρωκλινικής από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί και με αφορμή τον Οκτώβριο, που είναι ο μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη και την ενημέρωση για τον καρκίνο του Μαστού. Η δράση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη και τη συμμετοχή της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, η οποία θα διαθέσει Μονάδα Κινητού Μαστογράφου.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα εξειδικευμένων γιατρών (ακτινοδιαγνώστες και χειρουργοί μαστού), νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Κέντρου Μαστού της Ευρωκλινικής, θα επισκεφθεί τη Λέσβο, για την πραγματοποίηση δωρεάν ψηφιακών μαστογραφιών, υπερήχων μαστού και μαστολογικών εξετάσεων στα δύο χωριά, καθώς και στις γύρω περιοχές. Η δράση υπολογίζεται να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου αριθμού γυναικών, οι οποίες χρήζουν προληπτικού μαστολογικού ελέγχου, αλλά για διάφορους λόγους (οικονομικούς, απόσταση, έλλειψη ενημέρωσης) δεν έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα, ενώ σε περίπτωση ευρημάτων ή ανάγκης χειρουργικών επεμβάσεων, αυτές θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από τον Όμιλο Ευρωκλινικής και τους γιατρούς του.

Κάθε γυναίκα άνω των 40 πρέπει να πραγματοποιεί ετησίως τον προληπτικό έλεγχο, ο οποίος πρέπει να περιλαμβάνει ψηφιακή μαστογραφία, υπέρηχο και κλινική εξέταση, ενώ για τις γυναίκες κάτω των 40 συστήνεται υπέρηχος μαστών και μαστογραφία αναφοράς.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img