Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Δωρεάν το πάρκινγκ από τη Δευτέρα στο λιμάνι Μυτιλήνης!


  • Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες διαμόρφωσης των θέσεων και τοποθέτησης των προβλεπόμενων πινακίδων για να ισχύσει η νέα απόφαση του Λιμενικού Ταμείου

Δωρεάν για ντόπιους και επισκέπτες θα είναι από την Δευτέρα το πάρκινγκ μπροστά από το παλιό Κολυμβητήριο, στο λιμάνι Μυτιλήνης, όπου ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες των διαγραμμίσεων και της τοποθέτησης των προβλεπόμενων πινακίδων για τους οδηγούς. Αυτός ήταν και ο στόχος της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, ξεκινώντας και τυπικά το καλοκαίρι, να έχει απελευθερωθεί ο κεντρικός αυτός χώρος, όπου παρκάρουν οι πολίτες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, ταξιδιώτες, δεδομένου ότι το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης στη Μυτιλήνη είναι, ως γνωστόν, μεγάλο. Με τις τελευταίες παρεμβάσεις που έγιναν από το Λιμενικό Ταμείο είναι εμφανής ο διαχωρισμός των θέσεων για την εφαρμογή του νέου συστήματος στάθμευσης, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα και παρανοήσεις και να εφαρμοστεί με επιτυχία η νέα απόφαση.

Η νέα Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου συμφώνησε με την εισήγηση του Προέδρου, Παναγιώτη Τακτικού, που αποτελούσε και προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, για την απελευθέρωση του χώρου και έτσι δεν χάθηκε χρόνος για να διαμορφωθούν οι θέσεις στάθμευσης που θα εξυπηρετούν ντόπιους και επισκέπτες, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της τουριστικής σεζόν. Σύμφωνα με την απόφαση, διπλασιάστηκαν οι ελεύθερες θέσεις που υπήρχαν μέχρι σήμερα και φθάνουν τις 102, ενώ διατηρήθηκαν 35 θέσεις για ελεγχόμενη στάθμευση από οδηγούς που έχουν ήδη προμηθευτεί κάρτες ή επιθυμούν να έχουν σε μόνιμη βάση μια θέση πάρκινγκ στο λιμάνι. Παράλληλα δημιουργήθηκαν έξι θέσεις για την στάθμευση ατόμων με ειδικές ανάγκες και υπάρχουν πέντε θέσεις με ειδική σήμανση για περιπτώσεις στάθμευσης οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Οι κάρτες

Σαφής ο διαχωρισμός μεταξύ των ελεύθερων θέσεων και των θέσεων με κάρτες

Για τις θέσεις της ελεγχόμενης στάθμευσης το κόστος της μηνιαίας κάρτας μειώνεται από την Δευτέρα, 3 Ιουνίου, από τα 48 στα 40 ευρώ, ενώ αν κάποιος επιθυμεί να δεσμεύσει μια θέση για ένα χρόνο θα πρέπει να την προπληρώσει με κόστος 30 ευρώ για κάθε μήνα. Σε ό,τι αφορά την ωριαία χρέωση, το κόστος για στάθμευση μισής ώρας θα είναι 0,50 ευρώ, για μία ώρα 1 ευρώ, για 2 ώρες 1,50 ευρώ και για ένα 24ωρο 5 ευρώ. Η ελεγχόμενη στάθμευση θα ισχύει από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και από την Δευτέρα έως το Σάββατο.

Όπως είναι γνωστό, η απόφαση για την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στο λιμάνι της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα σε όλο τον χώρο μπροστά από το Κολυμβητήριο, περίπου 140 θέσεις, είχε ληφθεί το καλοκαίρι του 2020 και είχε προκαλέσει από την πρώτη στιγμή έντονες αντιδράσεις τόσο από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από πολίτες, οι οποίοι στάθμευαν εκεί τα οχήματά τους ελεύθερα, χωρίς καμία χρέωση, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πόσο μάλλον, όταν η πρωτεύουσα της Λέσβου στερείται πάρκινγκ σε όλο το κέντρο και αυτό είναι ένα πρόβλημα που συζητείται εδώ και δεκαετίες χωρίς να έχει βρεθεί λύση μέχρι σήμερα.

Από την ημέρα που ξεκίνησε το έργο της ανάπλασης στην Προκυμαία, στο τέλος του 2022, η προηγούμενη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου αποφάσισε να διαθέσει 55 θέσεις δωρεάν για την στάθμευση οχημάτων επειδή οι εργασίες στερούν θέσεις στάθμευσης επί της Κουντουριώτη. Μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα Δημοτική Αρχή είχε προαναγγείλει ότι θα απελευθερώσει τον χώρο για την εξυπηρέτηση των οδηγών και το προηγούμενο διάστημα έγινε διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, η οποία κατέληξε στην πρόταση του Προέδρου, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Παναγιώτης Τακτικός

Ο Π. Τακτικός

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Π. Τακτικός, «επιδίωξή μας ήταν να προλάβουμε το καλοκαίρι και το καταφέραμε, αφού οι εργασίες που έπρεπε να γίνουν ολοκληρώνονται και από τη Δευτέρα θα είναι όλα έτοιμα για να παρκάρουν ελεύθερα, νόμιμα και με ασφάλεια οι οδηγοί, εκτός από τις θέσεις που έχουν διαχωριστεί και θα παραμείνουν ως ελεγχόμενης στάθμευσης. Αυτό ήταν το αίτημα της πλειοψηφίας των πολιτών και οφείλαμε να το εισακούσουμε και να το ικανοποιήσουμε. Θεωρώ ότι οι οδηγοί είναι ενημερωμένοι και ότι όλα θα λειτουργήσουν σωστά, βάσει της απόφασης και των ανακοινώσεων που έχουμε δημοσιεύσει».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img