Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Δώστε τέλος στις αναστολές στο Βοστάνειο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ένα χρόνο συμπληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ που βρίσκονται μακριά από τις θέσεις τους όταν πέρυσι την 1η Σεπτεμβρίου τους επιδόθηκαν από τη διοίκηση του νοσοκομείου τα έγγραφα με τα οποία τίθενται σε αναστολή, καθώς αρνήθηκαν να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό.  

Στις 10:30 σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι θα διαδηλώσουν, με αφορμή αυτήν την επέτειο με συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου Μυτιλήνης, έχοντας την υποστήριξη των συνδικαλιστών από το Σύλλογο Εργαζομένων.

 

Παραλογισμός

Αν και πέρυσι το Σεπτέμβριο η πίεση του Υπουργείου Υγείας προς εργαζόμενους του ΕΣΥ να εμβολιαστούν ακόμα και με το ακραίο μέτρο της αναστολής είχε κάποια επιχειρήματα, λόγω της αγωνίας για την εξάπλωση του κορονοϊού τον χειμώνα που βρισκόταν τότε μπροστά, σήμερα 1 χρόνο μετά και ενώ πλέον δεν εφαρμόζονταν μέτρα, η επιμονή της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας υπό τον Υπουργό Θανάση Πλεύρη είναι πλέον παράλογη, ενώ ταυτόχρονα στερεί «χέρια» από το πολύπαθο ΕΣΥ.

Οι νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού προσβάλλουν όλους ανεξαιρέτως και μάλιστα υπάρχουν άτομα που έχουν νοσήσει και δύο και τρεις φορές από τον κορονοϊό. Με αυτό το δεδομένο η διατήρηση των εργαζομένων του ΕΣΥ, που δεν έχουν εμβολιαστεί, σε αναστολή δείχνει μία εκδικητική αντιμετώπιση της πολιτείας απέναντί τους και αυτό την ώρα που ακόμα και οι μαθητές στα σχολεία θα επιστρέψουν σε λίγες μέρες χωρίς υποχρέωση χρήσης ούτε της προστατευτικής μάσκας ή εμβολιασμών. Με άλλα λόγια ενώ στη χώρα μας τα μέτρα πρόληψης έχουν ουσιαστικά καταρρεύσει σε κάθε επίπεδο με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, το οποίο προφανώς επιδιώκει την… ανοσία της αγέλης, δηλαδή το τέλος του κορονοϊού από την εξάπλωσή του παντού και ενώ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνο 2-3 κράτη εφαρμόζουν την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς για το υγειονομικό προσωπικό, το Υπουργείο Υγείας της χώρας μας επιμένει να κρατά τους εργαζόμενους του ΕΣΥ μακριά από τις θέσεις τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης, Ξενοφών Αυγερινός, ήταν από τους συνδικαλιστές που πρωτοστάτησαν πέρυσι τον Σεπτέμβριο πριν ακόμα επανεκλεγεί στην προεδρία για την διατήρηση των εργαζομένων στις θέσεις τους και μάλιστα από τους πρώτους τότε διοργανωτές των κινητοποιήσεων, στην πλατεία Σαπφούς και στην Επάνω Σκάλα. Σήμερα ο κ. Αυγερινός από τη θέση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, ενός εκ των μεγαλύτερων Συλλόγων της Λέσβου, σημειώνει στην εφημερίδα μας ότι «η διατήρηση των αναστολών στους εργαζόμενους του ΕΣΥ δεν έχει πλέον καμία λογική εξήγηση και δικαιολογία, η κυβέρνηση όφειλε ΧΘΕΣ να άρει τις αναστολές, καθώς οι συνάδελφοι είναι χρειαζούμενοι και πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους πέραν του ότι στο σύνολό τους είναι οικογενειάρχες και χωρίς εργασία αντιμετωπίζοντας πρόβλημα επιβίωσης. Ως Σύλλογος Εργαζομένων» – τονίζει ο κύριος Αυγερινός – «στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας και θα διαδηλώσουμε αύριο (σ.σ. σήμερα) μαζί τους διεκδικώντας την επαναφορά στις θέσεις τους. Δεν περισσεύει κανένας από το ΕΣΥ και ο κορονοϊός στην επέλασή του πρέπει να βρίσκει μαζί όλους τους εργαζόμενους και όχι αυτός ο διαχωρισμός και ο διχασμός σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους με την ευθύνη του Κράτους που επιχειρεί να μετακυλήσει στο προσωπικό τις δικές του ευθύνες. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους για εργασία, για το δικαίωμα στην εργασία και τη συντήρηση των οικογενειών τους», τόνισε ο κύριος Αυγερινός.

 

Άλλη μία μαύρη σελίδα για το Βοστάνειο

Στη σημερινή κινητοποίηση στο νοσοκομείο Μυτιλήνης ανάμεσα στους 20 περίπου εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή, το παρών θα δώσει ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, ο οποίος επέστρεψε αυτή την εβδομάδα από την Κύπρο όπου βρισκόταν και είναι πολύ πιθανό αν παραταθεί περαιτέρω η αναστολή να μετακομίσει οικογενειακώς για λόγους βιοπορισμού στη Μεγαλόνησο, υποβάλλοντας την παραίτησή του στο ΕΣΥ.

Στην περίπτωση μιας τέτοιας εξέλιξης για το νοσοκομείο Μυτιλήνης θα ανοίξει άλλη μία μαύρη σελίδα, καθώς ενώ είχε διασφαλίσει επί ημερών προηγούμενης κυβέρνησης για πρώτη φορά δύο θέσεις μόνιμων νευροχειρουργών, αυτή η δυνατότητα θα χαθεί. Κι αυτό καθώς με την παραίτηση Μπαϊραμίδη το Βοστάνειο θα χάσει έναν επιστήμονα που άφησε εποχή, σε μία περίοδο κατά την οποία και ο εξίσου σημαντικός νευροχειρουργός Πέτρος Σουρτζής απουσιάζει κάποιες ημέρες το μήνα για εκπαιδευτικούς λόγους εκτός Λέσβου, με συνέπεια να υπάρχει ο κίνδυνος σε περίπτωση σοβαρής ανάγκης το Βοστάνειο να βρεθεί ακάλυπτο στο μέλλον από νευροχειρουργό.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img