Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Δράσεις με κοινωνικό μήνυμα στη Μυτιλήνη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Μήνας αφιερωμένος σε δράσεις κατά του καρκίνου του μαστού ο Οκτώβριος και στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής ανοιχτή συνάντηση έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με σκοπό την ενημέρωση και την εγρήγορση γύρω από το ευαίσθητο αυτό θέμα που ταλανίζει πάρα πολλές γυναίκες που νοσούν. Την ίδια μέρα, όμως, πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τα θέματα αδεσπότων από την ΚΙΒΩΤΟ.

Σκοπός του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου, όπως δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου» η πρόεδρός του Ειρήνη Σωτηρχέλλη, είναι να διαδοθεί η σημασία που έχει η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση για αυτήν την περίπτωση καρκίνου που κυριολεκτικά είναι σωτήριες για πολλές ζωές. «Είναι γιορτή ζωής για μας», είπε η κ. Σωτηρχέλλη, «είναι και μια μνήμη για όσες έφυγαν από τη ζωή, το όραμά μας είναι κάποτε ότι δε θα υπάρχει θάνατος από τον καρκίνο του μαστού». Δεν παρέλειψε να τονίσει και τον μεγάλο αγώνα που δίνουν μαζί με τις ασθενείς οι οικογένειες και γενικά οι άνθρωποι του περιβάλλοντός τους που πραγματικά πάσχουν μαζί τους. Στη συνέχεια μέλη και φίλοι του συλλόγου πραγματοποίησαν σύντομο περίπατο στο κέντρο της πόλης.

Η Κυριακή, όμως, ήταν ημέρα δράσεων γενικά, όπως φάνηκε, καθώς λίγο αργότερα ανοιχτή συνάντηση πραγματοποίησε και ο φιλοζωικός σύλλογος της πόλης «Κιβωτός» στην πλατεία Σαπφούς αυτήν τη φορά. Πολλοί γονείς με μικρά παιδιά και τα σκυλάκια τους συγκεντρώθηκαν στην πλατεία να χαρούν την ωραία μέρα και να τρέξουν για τα αδέσποτα ζωάκια εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων που είναι στις 4 του μηνός. Όπως μας δήλωσε ο Δημήτρης  Κουζινόγλου, αντιπρόεδρος του συλλόγου: «Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα φροντίδας και προστασίας των αδέσποτων ζώων», ενώ αναφέρθηκε και στο πολύ μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη Μυτιλήνη με τα αδέσποτα ζωάκια. Οι συγκεντρωμένοι έτρεξαν μία απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Από τη δράση του Συλλόγου Καρκινοπαθών.
Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου.
Από τη δράση της ΚΙΒΩΤΟΥ στην Πλατεία Σαπφούς
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img