Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Δραστηριότητες και παιχνίδι για τους μαθητές


  • Η άσκηση στην καθημερινότητα όλων, μικρών και μεγάλων, συμβάλλει στην ισορροπημένη φυσική και ψυχική υγεία

Η 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιορτάστηκε την Παρασκευή, ταυτόχρονα με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Δόθηκε έτσι μία καλή ευκαιρία στα παιδιά να θυμηθούν τα οφέλη της άθλησης για τη σωματική και ψυχική υγεία και ευεξία. Τα παιδιά στα σχολεία της Λέσβου, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη συνδρομή των γυμναστών και των εκπαιδευτικών τους συμμετείχαν σε ποικίλες δράσεις, οι οποίες συνδύαζαν αθλητικές, περιβαλλοντικές, καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες

«Ήταν η πρώτη φορά που οι εκδηλώσεις για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν περισσότερο άνετα, καθώς υπήρξε η δυνατότητα να μεταφερθούν και σε χώρους εκτός των σχολικών μονάδων», μας δήλωσε η Διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, Κατερίνα Γιαννακού. Αυτό ωστόσο ήταν στην προαίρεση του κάθε σχολείου αν θα το αξιοποιήσει ή όχι, καθώς αυτή ήταν και η σχετική οδηγία από τις αρμόδιες διευθύνσεις. 

Στο συγκεκριμένο σχολείο, μάλιστα, αθλητικές δραστηριότητες θα γίνουν και την ερχόμενη Τετάρτη σε δύο αθλητικούς χώρους της πόλης, υπό την επίβλεψη και δύο γυμναστών, λόγω μεγάλης προσέλευσης μαθητριών και μαθητών την Παρασκευή σε όλους τους ανάλογους διαθέσιμους χώρους. Σε κάθε περίπτωση η μέρα αξιοποιήθηκε δεόντως αφού τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες περιεχομένου σχετικού με τον αθλητισμό (τα μικρότερα υπό τη μορφή κινουμένων σχεδίων), ενώ ταυτόχρονα γυμνάστηκαν και χάρηκαν τη σωματική άσκηση. Τις δραστηριότητες αυτές επιμελήθηκε η γυμνάστρια του σχολείου κ. Καλαϊτζίδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα από τέτοιου τύπου δραστηριότητες και μέσα από το παιχνίδι γενικότερα τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον αθλητισμό και τις ευεργετικές του επιδράσεις, ώστε ανάλογα και με τις προτιμήσεις του καθενός από αυτά, όπως και ανάλογα με τις κλίσεις τους, να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να εντάξουν στην καθημερινότητα και στη ζωή τους την άσκηση και έναν υγιή τρόπο διαβίωσης.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img