Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Δυναμικό παρόν από το σύλλογο της Παναγιούδας


Μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει για τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Παναγιούδας, ο οποίος μετά από 4 χρόνια αδράνειας λόγω του κορονοϊού ξεκίνησε από το καλοκαίρι την ενεργό δράση του συμβάλλοντας σημαντικά με τον τρόπο του στην βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του χωριού. Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και με σημαντική πλέον παρουσία στο χωριό ο σύλλογος δεν σταματά να απλώνει χείρα βοηθείας σε όσους έχουν ανάγκη

Μπορεί οι δράσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής να μην είναι πάρα πολλές λόγω του ότι “επανήλθε” πρόσφατα, ωστόσο η συμμετοχή του στα γεγονότα και δη σε ό,τι έχει να κάνει με την κοινωνική προσφορά στο νησί μας είναι τεράστια. Επίσης «γεμάτη» είναι και η ατζέντα του συλλόγου αν κρίνει κανείς από τις δράσεις που θα υλοποιήσει στο μέλλον. Οι μέχρι στιγμής ενέργειές του περιλαμβάνουν δράσεις αλληλεγγύης που αναδεικνύουν την αξία της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, ενώ έχει συνεργαστεί και με την εκκλησία αλλά και με την τοπική κοινότητα του χωριού.  Όλα τα εύσημα φυσικά πρέπει να δοθούν στον μέχρι τώρα Πρόεδρο του συλλόγου, Αντώνη Ζεϊβέκη αλλά και στα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίοι πήραν την απόφαση να επανεκκινήσουν τον σύλλογο και να πραγματοποιήσουν αξιόλογες δράσεις με επίκεντρο την βοήθεια στον συνάνθρωπο. 

Ο σύλλογος, ο οποίος από το καλοκαίρι έχει προσωρινό Προεδρείο, θα πραγματοποιήσει εκλογές την ερχόμενη Κυριακή και με ανακοίνωσή του προσκαλεί όλα τα μέλη να συμμετέχουν για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Σας προσκαλούμε εγκάρδια να συμμετάσχετε στις αρχαιρεσίες του συλλόγου μας που θα διεξαχθούν την Κυριακή 18-02-2024, στις 11:00-16:00, στο κοινοτικό γραφείο Παναγιούδας. Οι αρχαιρεσίες είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να επιλέξετε τους ανθρώπους που θα αναλάβουν τις ευθύνες της διοίκησης για την επόμενη θητεία του συλλόγου μας. Κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών, θα έχετε τη δυνατότητα να ψηφίσετε για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, καθώς και για άλλα θέματα που θα τεθούν ενώπιόν σας. Η συμμετοχή σας είναι εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον του συλλόγου μας και για την πορεία των δραστηριοτήτων μας. Σας παρακαλούμε να προσέλθετε και να συμμετάσχετε ενεργά στις αρχαιρεσίες μας. Η συνεισφορά και η γνώμη σας είναι ανεκτίμητες».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγιούδας

Ο Πολιτιστικός σύλλογος της Παναγιούδας έχει μεγάλο ιστορικό δράσεων με στόχο την ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων του χωριού, καθώς και της αξίας της αλληλεγγύης και της βοήθειας στον συνάνθρωπο. Ο σύλλογος παρέμενε ανενεργός για 4 χρόνια λόγω του κορονοϊού και επανήλθε δριμύτερος το προηγούμενο καλοκαίρι έπειτα από απόφαση μιας ομάδας κατοίκων του χωριού, οι οποίοι είχαν όρεξη και διάθεση να προσφέρουν και να συμβάλλουν ουσιαστικά. Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Παναγιούδας, Αντώνης Ζεϊβέκης έκανε λόγο για τις δράσεις που έχει πραγματοποιήσει ο σύλλογος μέχρι στιγμής, ενώ ανέφερε πως και το μέλλον του συλλόγου προβλέπεται αρκετά γεμάτο από δράσεις και ενέργειες. 

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος σημείωσε: «Έχουμε έναν αρκετά ενεργό σύλλογο ο οποίος αποτελείται από 40 περίπου μέλη. Ο σύλλογος προϋπήρχε και διαλύθηκε μέσα στον covid. Από το καλοκαίρι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ξανά την δράση του συλλόγου. Κάναμε τη γιορτή του ψαρά, η οποία ήταν και αφιερωμένη στους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Κάναμε και διάφορες δράσεις πρώτων βοηθειών αλλά και ενέργειες για να στηρίξουμε τους πλημμυροπαθείς και γενικότερα επεμβαίνουμε για να βοηθήσουμε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Τώρα θα γίνουν και εκλογές για την σύσταση του νέου Δ.Σ.. Αλλά και το μέλλον προβλέπεται γεμάτο καθώς θα δημιουργήσουμε καρναβαλική ομάδα για να συμμετέχει στις εκδηλώσεις των αποκριών, ενώ το Πάσχα σε συνεργασία με την κοινότητα και την εκκλησία θα υλοποιήσουμε και κάποιες εκδηλώσεις».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img