Δυο Ελληνίδες κέρδισαν τη «μάχη» των κουζινών του κόσμου

Από αριστερά η Μυτιληνιά Ντέζη Μανταφέρι
  • Με καταγωγή από Λέσβο η Ντέζι (Δέσποινα) Μανταφέρι, από το ελληνικό δίδυμο που αναδείχθηκαν μεγάλες νικήτριες ανάμεσα σε 10 χώρες 

Δυο Ελληνοαυστραλές κέρδισαν τον τίτλο της καλύτερης κουζίνας στον κόσμο, στην δημοφιλή εκπομπή «Plate of Origin» του καναλιού 7 της Αυστραλιανής τηλεόρασης και το χρηματικό έπαθλο των 100.000 αυστραλιανών δολαρίων. Η Τeam Greece κατάφερε ν’ αναδείξει την ελληνική κουζίνα καλύτερη ανάμεσα σε 10 συνολικά ομάδες που αναμετρήθηκαν στο διαγωνισμό (Ελλάδα, Ιταλία, Λίβανο, Βιετνάμ, Ινδία, Βενεζουέλα, Κίνα, Καμερούν και Αυστραλία). Η Ντέζι Μανταφέρι – αυτό είναι το επώνυμο τους Ιταλού συζύγου της, το πατρικό της είναι Χρυσοστόμου – και η Πέννυ Κερασιώτη είναι οι δυο μεγάλες νικήτριες, ενώ η Λέσβος έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για την εκπροσώπησή της στο διαγωνισμό, αφού η Ντέζι Μανταφέρι κατάγεται από την Αγία Παρασκευή της Λέσβου. Μάλιστα όπως δήλωσε η ίδια στα “Νέα της Λέσβου” η μητέρα της είναι από την Αγία Παρασκευή , το πατρικό της όνομα είναι Γιαννακή και ο πατέρας της από το Σκαλοχώρι 
Έρχομαι στο νησί για διακοπές. Τελευταία φορά ήταν το 2017 και θέλουμε να έρθουμε ξανά όταν περάσει η πανδημία” δήλωσε η Dezi στα “Νέα της Λέσβου”
Με τα μάτια της ελληνικής παροικίας στραμμένα πάνω τους, την Τρίτη το βράδυ, και στην Team Greece  που απαρτίζεται από το δυναμικό δίδυμο από την Μελβούρνη οι εξαδέλφες Ντέζι και Πέννυ που μαγείρεψαν με την καρδιά τους παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και με τις εξαιρετικές ικανότητές τους στην κουζίνα, κέρδισαν τον τελικό στο διαγωνισμό μαγειρικής της εκπομπής Plate of Origin! 

Στο μεγάλο τελικό η Team Greece αναμετρήθηκε με την Team Vietnam. Η αγωνία είχε κορυφωθεί καθώς κάθε δευτερόλεπτο ήταν καθοριστικό στο πώς θα εξελισσόταν η βραδιά και ποια ομάδα θα κέρδιζε το βραβείο των $100.000.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των νικητριών τα κορίτσια από τη Μελβούρνη πανηγυρίζουν τη νίκη τους

Η Dezi και η Penny (Dezi Madafferi και Penny Kerasiotis) είναι ξαδέρφες και όπως οι ίδιες δηλώνουν, για εκείνες η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα.

Η Dezi κατάγεται από τη Λέσβο και μεγαλώνοντας αγάπησε τη μαγειρική βλέποντας τη μητέρα της και τη θεία της να μαγειρεύουν.

«Λατρεύω τη μαγειρική», δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» η Dezi που διατηρεί λογαριασμό στο instagram @dezi_cooks. «Όταν είδα να διαφημίζεται αυτός ο διαγωνισμός θεώρησα ότι ήταν μία ιδανική ευκαιρία», είπε, ενώ εξομολογήθηκε πόσο την ενθάρρυνε και η 11χρονη κόρη της Μία, να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

«Έμαθα πολλά από τη μητέρα μου. Είναι φοβερή μαγείρισσα. Δεν ακολουθεί συνταγές, και όλα τα φαγητά τα ετοιμάζει “με το μάτι”. Μέχρι να παντρευτώ όμως, πέρα από ένα τοστ, δεν ήξερα να μαγειρεύω, γιατί μας είχε καλομάθει και μας ετοίμαζε τα πάντα. Όταν παντρεύτηκα τον Ιταλό άνδρα μου, ήταν μια τέλεια ευκαιρία να αρχίσω να εξοικειώνομαι με την κουζίνα».

«Ο πατέρας μου είναι ιχθυοπώλης και μεγάλωσα στις αγορές. Ο σύζυγός μου έχει μανάβικο, οπότε καταλαβαίνεις ότι περιτριγυρίζομαι από τρόφιμα», συνεχίζει η Dezi.

«Αυτό που κάνει την ελληνική κουζίνα ελκυστική είναι ότι είναι απλή, γευστική, και τα φαγητά μπορείς να τα φτιάξεις εύκολα στο σπίτι. Γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτή η εκπομπή θα έχει μεγάλη απήχηση γιατί θα προσφέρει ιδέες που εμπνέουν και είναι εύκολες να πραγματοποιηθούν και μέσα στην κουζίνα των θεατών», δήλωσε  η Dezi.

«Δεν είμαστε επαγγελματίες σεφ. Μαγειρεύουμε στο σπίτι και για την οικογένεια», εξηγεί η Dezi. «Η Penny έμαθε μόνη της πώς να φτιάχνει τα καταπληκτικά πιάτα της, κι εγώ έμαθα από τη μητέρα μου και από εκπομπές μαγειρικής. Είμαστε κι οι δύο αυτοδίδακτες και είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η μαγειρική μας έρχεται από την καρδιά και το φαγητό που φτιάχνουμε είναι αυτό με το οποίο μεγαλώσαμε», ανέφερε η ίδια.