«Δυο σε ένα»… ο Καρά-Τεπές

«Χώρο», εν όψει της μετακίνησης εκεί των 750 μεταναστών της δημοτικής δομής του Καρά-Τεπέ, επιχειρούν να δημιουργήσουν τις τελευταίες ημέρες στο «Μαυροβούνι»». Χθες ο πληθυσμός έπεσε για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό κάτω από τις 6000 συγκεκριμένα στα 5938 άτομα όμως ο αριθμός αυτός είναι πλασματικός αφού την Κυριακή θα μεταφερθούν από δομή καραντίνας για καταγραφή 75 άτομα και άλλα 70 που έφθασαν το περασμένο Σάββατο στη Λέσβο, βρίσκονται στα «Μεγάλα Θέρμα» μέχρι να ολοκληρωθεί το 14ημερο της καραντίνας για να μεταφερθούν επίσης στον Καρά Τεπέ.
Με βάση τα σημερινά δεδομένα δηλαδή αν ενταχθούν και οι 750 μετανάστες του δημοτικού Καρά Τεπέ στο Μαυροβούνι, ο πληθυσμός θα πλησιάσει ξανά …τις 7000
Από την άλλη μεριά λίστα με 72 αναγνωρισμένους πρόσφυγες ήταν έτοιμη για ν’ αναχωρήσουν με πλοίο της γραμμής για την Ηπειρωτική χώρα. Οι όποιες μετακινήσεις, ισοσκελίζονται από τις αφίξεις και ο αριθμός παραμένει στα ίδια επίπεδα, ενώ μια αισθητή προσπάθεια αποσυμφόρησης δεν έχει γίνει εδώ και μήνες.
Χθες στη Μυτιλήνη βρέθηκε η Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα Francoise Gustin, η οποία επισκέφθηκε το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ και συναντήθηκε και με την ομοεθνή της επικεφαλή της Ύπατης Αρμοστείας στη Λέσβο Άστριτ Καστελάϊν.
….

 

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»