Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

«Έχουν την πρόταση στα συρτάρια και αναθέτουν μελέτες»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Τέσσερις μέρες μετά το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ των Nέων της Λέσβου για το Σάρλιτζα Παλλάς και τον φάκελο που ετοιμάζεται να καταθέσει στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό η εταιρεία Kouskos Constructions για την μετατροπή του σε Κέντρο θαλασσοθεραπείας-Spa με την ταυτόχρονη ανάδειξη των ιαματικών πηγών της Θερμής και τα όσα αναφέραμε για διετή αργοπορία της Περιφέρειας, (καθώς η πρόταση της εταιρείας για την αξιοποίηση του παλιού ξενοδοχείου έχει κατατεθεί εδώ και 2 χρόνια), παρενέβη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Σταμάτης Μαλέλης, κατακεραυνώνοντας την Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη. 

Ο κ. Μαλέλης χτυπά κατά μέτωπο επισημαίνοντας ότι «προκαλούν θυμηδία για τα «έργα και τις ημέρες» της Περιφερειακής Αρχής του κυρίου Μουτζούρη τα όσα αποκαλυπτικά αναφέρονται σε ρεπορτάζ του Τύπου της Λέσβου αναφορικά με την τύχη του Σάρλιτζα Παλλάς». Και συνεχίζει:  «Μετά από αγώνες δεκαετιών από τους φορείς της Θερμής, ο κύριος Μουτζούρης αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, παρέλαβε τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Σάρλιτζα ώστε να προωθήσει την ανάπτυξη, ανάδειξη και εκμετάλλευσή τους για τα επόμενα 30 χρόνια προς όφελος της περιοχής. Ωστόσο όπως αποκαλύπτουν τα ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου, ο Περιφερειάρχης που έχει στα συρτάρια του προτάσεις για την ανάδειξη του κτιρίου αποφασίζει να προκηρύξει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, διατεθειμένος να μοιράσει τα κονδύλια της Περιφέρειας και πάλι σε …μελέτες. Για άλλη μία φορά θα χαθούν χιλιάδες ευρώ ενώ το Σάρλιτζα θα συνεχίσει να παραμένει ερείπιο. Κάπως έτσι υποθηκεύεται το μέλλον της ευρύτερης περιοχής της Θερμής. Ο κύριος Μουτζούρης είναι υπόλογος έναντι του λαού της ευρύτερης περιοχής της Θερμής και της Μυτιλήνης», τονίζει με έμφαση ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ενώ κάνει την ακόλουθη δήλωση: «Θα ξεκινήσω άμεσα κύκλο επαφών με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές με στόχο την ανάδειξη του Σάρλιτζα στη Θερμή και αυτό δεσμευόμαστε ότι θα είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας μόλις αναλάβουμε τις τύχες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου». 

Τέλος, ο κ. Μαλέλης απευθύνεται στην Επιτροπή που έχει συσταθεί υπό τον Περιφερειάρχη για την ανάδειξη του Σάρλιτζα και στην οποία μέλη είναι από πλευράς αντιπολίτευσης ο Στρατής Κυρατζής και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Παναγιώτης Προβέτζας, τους οποίους καλεί να αναλογιστούν το βάρος των ευθυνών τους και να πράξουν ανάλογα. 

«Η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη καταδίκασε εδώ και 3 χρόνια το Βόρειο Αιγαίο στην υπανάπτυξη. Τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλο», τονίζει καταλήγοντας ο κ. Μαλέλης.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img