Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Εχθρός της κατάσβεσης οι άνεμοι σε Βρίσα και Σταυρό

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Μαίνεται για τρίτο 24ωρο η μεγάλη πυρκαγιά στα χωριά του Πολιχνίτου, με χειρότερο εχθρό τη συνεχη εναλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων.

Οι πυροσβεστικες δυνάμεις κατάφεραν τη νύκτα να ελέγξουν το μέτωπο πάνω από τον Σταυρό, αλλά αυτή την ώρα η κατάσταση είναι επικίνδυνη στην περιοχή Αγία Κυριακή. Ελέγχεται το δεύτερο μέτωπο στη Βρισα, ενώ Πυροσβεστική και τοπικές αρχές φοβούνται την ενίσχυση των ανέμων από το μεσημέρι.

 

10.53: Φαίνεται αναζωπύρωση του μετώπου κοντά στη Βρισα, ενώ ο καπνός έχει φτάσει και στη Μυτιλήνη λόγω των ανέμων.

11.33: Εκ νέου εκκένωση της Βρίσας, καθώς οι κάτοικοι μη έχοντας που να μείνουν χθες επέστρεψαν στο χωριό. Εν τω μεταξύ μερική αναζωπύρωση φαίνεται ότι έχουμε και στον Σταυρό.

12.48 Υπό έλεγχο το μέτωπο στην Αγία Κυριακή πίσω από το Σταυρό αν και οι άνεμοι έχουν δημιουργήσει νέες εστίες προς τη δυτική πλευρά.

Εν τω μεταξύ στην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βερρος, όπου έθεσε το αίτημα της επιδότησης διακοπών στα Βατερά, προς ενίσχυση της περιοχής στο διάστημα που ακολουθεί.

 

Από τις περιοχές κοντά στη Βρισα.

20:28: Σε ύφεση βρίσκεται το μέτωπο στη Βρίσα και σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι κώπασαν οι άνεμοι, που καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας προκαλούσαν αναζωπυρώσεις. Την ίδια ώρα, στο μέτωπο της Ρογκάδας, η φωτιά εξακολουθεί να καίει στο δάσος, ενώ σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από αέρος. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού καθώς και εθελοντές θα δώσουν για τρίτο συνεχόμενο βράδυ τη μάχη για να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο όλες οι εστίες.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img