Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

ΕΔΕ διέταξε ο Μουτζούρης για το έγγραφο που δεν είδαν!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Σοβαρό πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στην Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη η ακύρωση της τοποθέτησης του Γιώργου Λαγουτάρη από τη θέση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας. Η εξέλιξη αυτή έχει προξενήσει τριγμούς την τρέχουσα εβδομάδα τροφοδοτώντας παράλληλα ένα κύμα συμπαράστασης προς τον προϊστάμενο από όλους σχεδόν τους μελετητές των γεωπονικών γραφείων, υπηρεσιακά στελέχη, αλλά και αγρότες που επικοινωνούν με την Περιφερειακή Αρχή εκφράζοντας την έκπληξή τους, δεδομένου πως η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας είναι μία από τις λίγες υπηρεσίες της Περιφέρειας που λειτουργούν χωρίς να φαίνονται προβλήματα προς τα έξω.

Η Περιφερειακή Αρχή επιχειρεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα αναζητώντας τρόπους για την επανατοποθέτηση του κ. Λαγουτάρη στη θέση του, με τους χειρισμούς να γίνονται από τον Εκτελεστικό Γραμματέα Απόστολο Αλατζά και τον Αντιπεριφερειάρχη με αρμοδιότητα και τον πρωτογενή τομέα, Πανάγο Κουφέλο. Την ίδια ώρα πληροφορίες έφεραν τον Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη να έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική  Εξέταση  για το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, το οποίο όλως  περιέργως  ενώ  εστάλη  στην  Περιφέρεια,  δεν υπάρχει κανείς που να δηλώνει ότι το είδε ή το παρέλαβε, ούτε κοινοποιήθηκε στο γραφείο του ως έπρεπε. 

Πρόκειται για το έγγραφο με το οποίο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ζητούσε τα επιχειρήματα της Περιφέρειας επί της προσφυγής υπηρεσιακού στελέχους που στράφηκε κατά της τοποθέτησης του κ. Λαγουτάρη στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, όπως αυτή επαναδιατυπώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Με αυτό τον τρόπο ο Περιφερειάρχης θέλει να ρίξει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες εστάλη και τι απέγινε τελικά το συγκεκριμένο υπηρεσιακό έγγραφο και καθώς πρόκειται για Ένορκη Διοικητική Εξέταση αναμένεται, αν εντοπιστούν ευθύνες, να αποδοθούν.

 

Δήλωση με νόημα από Λαγουτάρη

Πάντως την ώρα που η Περιφέρεια φέρεται να αναζητά έναν τρόπο νομικής διευθέτησης ώστε να επανατοποθετηθεί ο κ. Λαγουτάρης στη θέση του, ο ίδιος με δήλωσή του από τα Νέα της Λέσβου διαμήνυσε χθες ότι δεν είναι διατεθειμένος να επιστρέψει αν γι’ αυτό τεθεί ως προϋπόθεση άλλοι συνάδελφοί του να βρεθούν σε ρόλο «Ιφιγένειας» χάνοντας τις δικές τους θέσεις.  

Όπως είπε στα Νέα της Λέσβου «η υπηρεσιακή μου πορεία μέχρι τώρα βασίστηκε πάνω σε ξεκάθαρες σχέσεις τόσο με τους εκάστοτε πολιτικούς προϊσταμένους, όσο και με τους συναδέλφους μου σε υπηρεσιακό επίπεδο. Αυτήν την εικόνα δεν σκοπεύω να επιτρέψω να αλλοιωθεί και ειδικά σε αυτό το σημείο του υπηρεσιακού μου βίου! Θέλω να πω με άλλα λόγια – και ο καθένας θα καταλάβει αυτό που πρέπει – ότι δεν σκοπεύω να επιστρέψω στη θέση του προϊσταμένου βλέποντας συναδέλφους μου σε ρόλο «Ιφιγένειας». Μακριά από μένα αυτές οι πρακτικές. Αν είναι να με επανατοποθετήσουν με τρόπο που θα επιβαρύνει άλλους συναδέλφους μου ειλικρινά δεν το επιθυμώ. Ας με πάνε σε ένα οποιοδήποτε γραφείο να συνεχίσω να εργάζομαι, όπως έκανα πάντα»

Και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «ουδέποτε διεκδίκησα κάτι για τον εαυτό μου, ούτε καν τη θέση Τμηματάρχη, όταν όμως κλήθηκα  να βοηθήσω  την υπηρεσία  δέχτηκα πριν από 6 χρόνια την πρόκληση και ανέλαβα τη θέση του προϊσταμένου, βάζοντας στόχο μαζί με τους συναδέλφους μου να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά. Και πάντα προσπαθούσα να τιμώ αυτή τη θέση με τη βοήθεια όλων των συναδέλφων μου και με πολλές ώρες δουλειάς. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συναδέλφους για τη στήριξή τους τόσα χρόνια στην κοινή μας προσπάθεια, αλλά και τώρα. Και γι’ αυτό σας λέω ότι δεν σκοπεύω να επανέλθω στη θέση μου αν πρέπει να θυσιάσουν άλλους για να γίνει αυτό. Σε τελική ανάλυση ουδείς αναντικατάστατος…».

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις