Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Έφτασαν οι πρώτοι Τούρκοι τουρίστες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Οι πρώτοι 20 περίπου τουρίστες από την Τουρκία έφτασαν χθες το απόγευμα από το Αϊβαλί για εκδρομή στη Λέσβο, κατά την επάνοδο των επιβατών από το νησί μας που ταξίδεψαν το πρωί στα απέναντι παράλια, όταν μετά από 2 σχεδόν χρόνια που λόγω κορονοϊού είχε διακοπεί η μεταφορά επιβατών (μεταφέρονταν μόνο εμπορεύματα) άνοιξε ξανά η γραμμή. Και τα τρία πλοιάρια που ταξίδεψαν για το Αϊβαλί μετέφεραν περίπου 160 επιβάτες, αν και το καταμαράν ήταν γεμάτο με 135 περίπου άτομα, ενώ τα δύο συμβατικά πλοιάρια μετέφεραν περίπου 25 άτομα και τα δυο. 

Τον απόπλου των πλοίων παρακολούθησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του και τονίζοντας τις προσδοκίες του κλάδου του για την ενίσχυση του τουρισμού της Λέσβου, φέτος το καλοκαίρι από την Τουρκία. Το απόγευμα κατά την επάνοδο των επιβατών, στο χώρο του Τελωνείου βρισκόταν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Γιάννης Μουτζούρης, ο οποίος συναντήθηκε με την Τελωνειακή Αρχή ζητώντας αυστηρούς ελέγχους στις εισαγωγές εμπορευμάτων από καταναλωτές. 

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Μουτζούρη, τουλάχιστον χθες όσοι ταξίδεψαν απέναντι δεν έκαναν ιδιαίτερες αγορές. Περίπου 30 άτομα παρέμειναν στην Τουρκία για αναψυχή, κάτι που δείχνει ότι δεν ταξίδεψαν όλοι για καταναλωτικούς λόγους αλλά και για τουρισμό και επισκέψεις σε οικεία πρόσωπα.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις