Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

«Έφυγε» ξαφνικά ο Καρδιολόγος Φώτης Παπαλυσάνδρου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Θλίψη σκόρπισε στην κοινότητα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, αλλά και στους κατοίκους της Λέσβου, γενικότερα, ο ξαφνικός θάνατος του Καρδιολόγου και Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, Φώτη Παπαλυσάνδρου, το βράδυ της Δευτέρας, σε ηλικία 61 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φώτης Παπαλυσάνδρου, ένιωσε έντονη αδιαθεσία που συνοδευόταν από κοιλιαλγία, και κατέληξε από ανακοπή. 

Τη θλίψη τους εξέφρασαν με μήνυμά τους ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Καμπούρης, και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Παναγιώτης Προβέτζας.

«Με πόνο ψυχής πληροφορήθηκα σήμερα την απώλεια του Διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής, Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου μας και εξαιρετικού συνεργάτη. Αναπάντεχη απώλεια ενός ανθρώπου που υπήρξε καλός επιστήμονας, αγωνιστής της ζωής και υποδειγματικός οικογενειάρχης. Θα θυμόμαστε πάντα το πλατύ του χαμόγελο, την απλότητα και την ανθρωπιά του. Εκφράζω τα θερμότατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και στους οικείους του. Καλό σου ταξίδι Φώτη!», ήταν το μήνυμα του κ. Καμπούρη.

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του πολύ αγαπητού συναδέλφου, φίλου και εξαιρετικού επιστήμονα Φώτη Παπαλυσάνδρου. Ενός Ιατρού που τον χαρακτήριζε η ανθρωπιά και η μεγαλοσύνη του, που πρόσφερε τα πάντα στους ασθενείς του και στο Νοσοκομείο μας, παρών κυρίως στα δύσκολα, υπηρετώντας το μέχρι τελευταία στιγμή ως Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής, όπως υπηρέτησε και πρόσφερε και στον Ιατρικό Σύλλογο, ως μέλος του επί χρόνια, και ως Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του μέχρι και σήμερα. Θα λείψει σε όλους μας και θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη ως παράδειγμα Ανθρώπου και Επιστήμονα.  Συλλυπητήρια στην σύζυγό του Μαρία, τα παιδιά του Δήμητρα και Ανδρέα και την οικογένειά του! Καλό ταξίδι φίλε Φώτη!», ανέφερε στο μήνυμά του ο κ. Προβέτζας.

Σημειώνεται, πως όσον αφορά τη «διαδοχή» του Φώτη Παπαλυσάνδρου στη θέση του Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής, με τον τραγικό αυτό τρόπο έστω, βάσει επετηρίδας και εκτός απροόπτου θα αναλάβει ο Καρδιολόγος Γιάννης Δερνέλλης.

- Advertisement -

More articles

spot_img