Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

«Είχαν σχέση, δεν έγινε βιασμός», απαντά η υπεράσπιση!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου υπογραμμίζει ότι έχει ηλεκτρονική αλληλογραφία της καταγγέλλουσας, από την οποία καταρρίπτονται τα επιχειρήματα περί βιασμού
  • Σε απόγνωση οι γονείς του κοριτσιού περίμεναν χθες από το πρωί έξω από το δικαστήριο τον κατηγορούμενο μιλώντας για την κατάσταση του παιδιού τους, το οποίο παρακολουθείται από ψυχολόγο

Σε κλίμα έντασης μεταφέρθηκε χθες το πρωί ενώπιον της Ανακρίτριας Μυτιλήνης ο 53χρονος αστυνομικός, που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος μιας 14χρονης αθλήτριας την οποία ο ίδιος προπονούσε και καταγγέλλεται από το μικρό κορίτσι και τους γονείς της ότι τη βίασε σε ερημική τοποθεσία, όπου τη μετέφερε με το αυτοκίνητό του. 

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις 10:00 χθες το πρωί και αφού είχε αποκλειστεί από αυτοκίνητα της αστυνομίας ο δρόμος έξω από το δικαστικό μέγαρο, ο 53χρονος αστυνομικός, οικογενειάρχης, πατέρας τριών παιδιών, μεταφέρθηκε στο δικαστικό μέγαρο για να απολογηθεί στην Ανακρίτρια. Ωστόσο καθώς δεν είχε αναλάβει ακόμα δικηγόρος την υπόθεσή του μέχρι αυτή την ώρα, ζήτησε 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Τρίτη την ίδια ώρα και έφυγε λίγα λεπτά αργότερα με τον ίδιο τρόπο.

Οι δύο γονείς περιμένουν από την απέναντι πλευρά
Ο πατέρας της 14χρονης

Τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο από το δικαστικό μέγαρο κατά του 53χρονου ξέσπασαν οι γονείς της 14χρονης, που περίμεναν εκεί από το πρωί και ειδικά η μητέρα οργισμένη ζητούσε δικαιοσύνη για το παιδί της και την παραδειγματική τιμωρία για τον φερόμενο ως δράστη, λέγοντας ότι όσο ζει δεν θα αφήσει να ξεχαστεί η υπόθεση. Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ιδιαίτερα ένα από τα παλιά στελέχη που τους γνώριζε, συγκρατούσε τον πατέρα αλλά και οι νεότεροι αστυνομικοί της υπηρεσίας προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τη μητέρα της 14χρονης.

Η μητέρα ξεσπά οργισμένη και τρέχει προς το μέρος του να του επιτεθεί ζητώντας δικαιοσύνη

Τη συγκρατούν οι αστυνομικοί

Η μητέρα

Η μητέρα μίλησε στους δημοσιογράφους, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις των Νέων της Λέσβου σημείωσε ότι το παιδί της αθλούνταν στην ομάδα που ήταν προπονητής ο φερόμενος ως δράστης περίπου 1 χρόνο, αλλά η ίδια κατάλαβε τον τελευταίο μήνα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κόρη της. «Το παιδί γράφτηκε στην ομάδα πριν από 1 χρόνο όταν μία φίλη της τής πρότεινε να πηγαίνει και η ίδια και πράγματι ακολούθησε για να κάνει κάτι στον ελεύθερο χρόνο της», είπε η μητέρα στα Νέα της Λέσβου. Και συμπλήρωσε: «Για μήνες δεν είχαμε καταλάβει κάτι, τον τελευταίο μήνα όμως η συμπεριφορά της είχε αλλάξει σημαντικά και αυτό έδειχνε ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Ήταν περισσότερο νευρική, ευέξαπτη και φαινόταν στεναχωρημένη».

Στη συνέχεια η γυναίκα εξήγησε ότι καθώς κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά άρχισε να ψάχνει στα μηνύματα της κόρης της και ανακάλυψε την επικοινωνία της με τον αστυνομικό, βλέποντας στην αρχή το κινητό της τηλέφωνο, με τον φερόμενο ως δράστη να επικοινωνεί μαζί της με προφίλ στο Facebook, το οποίο δεν είχε τα πραγματικά του στοιχεία. «Όταν καταλάβαμε τι έγινε μιλήσαμε στο παιδί μας και μας τα είπε όλα. Όχι μόνο ασελγούσε, αλλά την είχε βιάσει κιόλας και σαν να μην έφτανε αυτό την τρομοκρατούσε και τη χτυπούσε για να μην μιλήσει. Την κακομεταχειριζόταν με το χειρότερο τρόπο», είπε η μητέρα της 14χρονης, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της σε όσους φίλους και γνωστούς τους έχουν συμπαρασταθεί μέχρι τώρα, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την τοπική αστυνομία ως προς τους χειρισμούς της στην υπόθεση και με τη λεπτότητα με την οποία προσέγγισαν το παιδί της, το οποίο όπως είπε παρακολουθείται από ψυχολόγο και είναι σε κακή κατάσταση κλεισμένη στο σπίτι. «Εμπιστευτήκαμε το παιδί μας γιατί ήταν αστυνομικός και αυτό ήταν ένας λόγος παραπάνω για να αισθάνεται ένας γονιός ήσυχος όταν έχει το παιδί του σε μία ομάδα, όπου ο υπεύθυνος προπονητής υπηρετεί στο αστυνομικό σώμα. Δυστυχώς όμως αποδείχθηκε παλιάνθρωπος που εκμεταλλεύτηκε το παιδί μας και το κακοποιούσε προκαλώντας του ψυχολογικά προβλήματα γι’ αυτό υποστηρίζεται από ψυχολόγο», είπε καταλήγοντας η μητέρα. 

Ο κατηγορούμενος τον οποίο κρατούν συνάδελφοί του

Η πλευρά του κατηγορουμένου 

Σε δύσκολη θέση ο κατηγορούμενος βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρό κατηγορητήριο, καθώς το γεγονός ότι φέρεται να ασέλγησε και καταγγέλλεται ότι βίασε το 14χρονο κορίτσι, δηλαδή ένα ανήλικο, αυτό τον φέρνει σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση, μια και σε τέτοια θέματα ο ποινικός κώδικας προβλέπει αυστηρές ποινές, δεδομένου πως οι ανήλικοι αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία με τη δέουσα ευαισθησία, αφού δεν έχουν την ωριμότητα για να παίρνουν από μόνοι τους αποφάσεις. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για ένα παιδί 14 ετών, δηλαδή Β’ Γυμνασίου!

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Κωνσταντίνος Μαυροειδής

Την υπεράσπιση του κατηγορουμένου ανέλαβε ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Κωνσταντίνος Ι. Μαυροειδής, ο οποίος δραστηριοποιείται με δικηγορική εταιρεία στην Αθήνα έχοντας αναλάβει και υποθέσεις στη Μυτιλήνη. Ο κ. Μαυροειδής μίλησε χθες στα Νέα της Λέσβου αναγνωρίζοντας ότι η πράξη του πελάτη του είναι καταδικαστέα. Έσπευσε όμως να διευκρινίσει δίνοντας ταυτόχρονα και το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής ότι δεν τελέστηκε βιασμός και ό,τι έγινε για το οποίο κατηγορείται ο πελάτης του έγινε με τη συναίνεση της καταγγέλλουσας. Όπως είπε στα Νέα της Λέσβου ο δικηγόρος «μέχρι τώρα έχει ακουστεί η μία πλευρά και θα ήθελα λοιπόν να σας πω, χωρίς καμία διάθεση από πλευράς μας να παραβλέψουμε αυτό που έγινε και για το οποίο σαφώς και είμαστε υπόλογοι έναντι της δικαιοσύνης, ότι ουδεμία πράξη βιασμού τελέστηκε από πλευράς του πελάτη μου. Ο πελάτης μου είχε σχέση με την καταγγέλλουσα και δεν έγινε τίποτα χωρίς τη συναίνεσή της».

Ο ίδιος επανέλαβε αρκετές φορές ότι αυτή η τοποθέτησή του δεν συνιστά αποποίηση ευθυνών  για ό,τι έγινε, αλλά οφείλει ως δικηγόρος να θέσει – όπως είπε – τα γεγονότα στην πραγματική τους βάση. Όπως τόνισε στα Νέα της Λέσβου «θα αποδείξουμε στη δικαιοσύνη τους ισχυρισμούς μας καθώς υπάρχουν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του πελάτη μου με την καταγγέλλουσα και σε κάθε περίπτωση θέλω να πω ότι δεν μπορεί να τη βίασε και την επόμενη μέρα η ίδια να του στέλνει μηνύματα και να τον ρωτά αν είναι καλά, χωρίς τίποτα να δείχνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Δυστυχώς υπήρχε σχέση μεταξύ τους και το λάθος του πελάτη μου, κάτι που και εγώ του επανέλαβα και το αναγνωρίζει και φαίνεται μετανιωμένος, είναι ότι σύναψε σχέση με μία ανήλικη ενώ αυτό δεν έπρεπε να γίνει», είπε καταλήγοντας ο κ. Μαυροειδής, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο πελάτης του στα τόσα χρόνια που δραστηριοποιείται και επαγγελματικά ως αστυνομικός αλλά και στην ενασχόλησή του με τον αθλητικό χώρο δεν είχε δώσει αφορμές και όλοι τον εμπιστεύονταν.

Σε δύσκολη θέση

Σε κάθε περίπτωση ανεξάρτητα με τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης, ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς η πρώτη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και του σώματος της ΕΛ.ΑΣ. στο οποίο ανήκει είναι να τον καταδικάσουν για την πράξη του να απλώσει χέρι πάνω σε μία ανήλικη πριν ακόμα εκδοθούν οι αποφάσεις της δικαιοσύνης. Αυτό φαίνεται τόσο από την τοποθέτηση που έκανε το Σάββατο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας για επίορκο αστυνομικό, όσο και χθες σε κεντρικό επίπεδο που οι συνδικαλιστές του αστυνομικού σώματος αντιμετώπισαν το φερόμενο ως δράστη σαν να είναι ήδη καταδικασμένος. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινωνικός του περίγυρος και οι δραστηριότητές του, καθώς για παράδειγμα η ομάδα στην οποία ανήκει ο ίδιος εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι τον θέτει εκτός, σημειώνοντας πως τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση όχι μόνο στον αθλητικό χώρο αλλά πουθενά αλλού στη χώρα και τον τόπο μας.

Τον “έδωσαν” στην κοινωνία

Χθες το απόγευμα με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία του κατηγορούμενου και φωτογραφικό υλικό.

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει τα ακόλουθα:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης (σχετικό το από 30-07-2022 Δελτίο Τύπου).

Πρόκειται για τον ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗ Ευστράτιο του Ευαγγέλου και της Μαρίνας γεν. την 28-11-1969 στον Καναδά:

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τελέστηκαν, καθώς και στη βεβαίωση εγκλημάτων που τιμωρούνται ως κακουργήματα ή πλημμελήματα με δόλο (εν προκειμένω εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας) και συγκεκριμένα στον εντοπισμό, επιπλέον θυμάτων βιασμού ή ασελγών πράξεων, διαδικασία η οποία σε διαφορετική περίπτωση καθίσταται απολύτως δυσχερής.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8779700 και 10301 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img