Είναι ο Ιμπεριαλισμός… ρε βλάκα!!!!

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

*** Ιμπεριαλισμός: Αυτή η κοινή – εύηχη αλλά και συνάμα ύπουλη και επικίνδυνη λέξη, είναι το σημείο αναφοράς σήμερα στην ζωή μας και στην καθημερινότητά μας. Οικονομικές κρίσεις – πολεμικές συρράξεις – επικίνδυνες αντιπαλότητες μεταξύ γειτονικών κρατών – ανεργία – μεταναστευτικά/προσφυγικά κύματα – «πανδημίες» – εργασιακός μεσαίωνας – ιστορικός σκοταδισμός – κοινωνική σαλαμοποίηση – παραγωγική ανεπάρκεια – συρρίκνωση του κεφαλαίου σε λίγα χέρια. Αυτή η λέξη Ιμπεριαλισμός, έχει και μια κολλητή φιλενάδα, την Παγκοσμιοποίηση. Ε, λοιπόν, θέλω να βλέπω τους νέους να αντιστέκονται, να παλεύουν, να αμύνονται για το δικό τους αύριο, που εμείς εύκολα εγκαταλείψαμε. Θέλω την νεολαία με το σκουλαρίκι της, τα τατουάζ της, αλλά να είναι και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ και όχι ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΘΗΤΙΚΗ. Αυτή την ξεσηκωμένη νεολαία είδα το διήμερο αυτό που μας πέρασε στα Τσαμάκια (στο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ), και μέσα από τον παλμό τους, την ζωντάνια τους και τις εκδηλώσεις τους… ξανάνιωσα. Δεν χάθηκαν όλα ακόμα είπα. Κι άρχισα να ελπίζω σε ένα… « ξύπνημα της νεολαίας, απ’ τον βαθύ ύπνο που εμείς την ρίξαμε… Μπράβο τους.

*** FORZA ITALIA: Καλά κάνανε οι Ιταλοί και τους το πήρανε μέσα από το σπίτι τους το κύπελλο. Το μόνο καλό που έκαναν οι Εγγλέζοι ήταν που πέταξαν έξω τους Γερμανούς.

*** Στις 5 μεταλλάξεις, θα υπάρχει μια δώρο; Ρωτώ για να ξέρω!!!

*** Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο χωρίς θεατές; Δηλαδή είναι σαν να λέμε, σαλάτα δίχως… παπάρα.

*** Αν, λέω, αν φτάσουμε μέχρι την Πρωτοχρονιά ζωντανοί, θα λεγόμαστε κι εμείς, ήρωες του ‘21;

*** Ξαναρωτάω: Ο Τσίπρας είναι αριστερός όπως κοιτάει, ή όπως τον κοιτάμε;

*** Νεοελληναρά μου σε καταλαβαίνω.  Έχεις μπερδέψει την θεωρία της σχετικότητας, μ’ αυτήν της …χεστηκότητας!!!

*** Κούκλα, αν θες να μην γίνομαι κτητικός, μη γίνεσαι κοινόχρηστη.

*** Ρε μήπως αυτό το Ανοσία της Αγέλης, το λέγανε παλιά Όποιον πάρει ο Χάρος;

*** Ο Βλάκας επιμένει, ο Πονηρός δικαιολογείται, ο Έξυπνος παραδέχεται…(ήταν από τα καλύτερα που είχα κορνιζάρει στο Ληξιαρχείο Μυτιλήνης για πολλά χρόνια).

*** 95 EURO το σουτιέν; Τι λες κοπέλα μου, άστο, θα στα κρατάω εγώ με τα χέρια, δεν βαριέσαι…

*** Φιλαράκο μην ξεχνάς ότι, όταν δείχνεις κάποιον με το δάκτυλο, άλλα τρία δάκτυλα δείχνουν… εσένα!!!!

*** Ο Φάνης μου λέει τις προάλλες: Βασίλη εγώ αργώ να πάρω πτυχίο στη Σχολή μου, για να με καμαρώσουν… τα παιδιά μου στην ορκωμοσία!!!! Σωστόόόόςςςςςςς ο Φάνης. 

*** Τρίτη και 13 σήμερα; 

Υ.Γ. Θα μπορούσε όποιος ήθελε (και το έκαναν πάρα πολλοί), και να αθληθεί και να περπατήσει στα Τσαμάκια, το προηγούμενο ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο όπου ήταν ελεύθερη η είσοδος κ. Αντιπρόεδρε των Ξενοδόχων!!!! Αλλά όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες………….