Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Εκδηλώσεις ανήμερα της 8ης Νοεμβρίου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν στις 8 Νοεμβρίου, με αφορμή την 110η επέτειο από την Απελευθέρωση της Μυτιλήνης, η οποία και σηματοδότησε την έναρξη της απελευθέρωσης του νησιού από τον τουρκικό ζυγό και την ένωση με την μητέρα πατρίδα, την Ελλάδα. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα διαμορφωθεί ως εξής:

-Στις 07.30 π.μ. θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, στις 08.45 π.μ. θα μεταφερθεί η σημαία της Λέσβου με πομπή από το Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης στο κάστρο της πόλης. Εκεί, προ της προτομής του Ναυάρχου «Παύλου Κουντουριώτη», θα γίνει η κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Μυτιλήνης, ενώ μετά την κατάθεση, η πομπή θα συνεχιστεί προς το κάστρο, όπου θα γίνει επίσημη έπαρση της σημαίας. Της πομπής θα προηγείται ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ θα συνοδεύουν οι Αρχές της Πόλης. 

-Στις 10.15 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης Άγιο Αθανάσιο. Ακολούθως, στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου, Ιακώβου. Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Χαλίκων, Αικατερίνη Αρμάνδα.

-Στις 11.20 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην θέση Κιόσκι από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, το Δήμαρχο Μυτιλήνης, τους Βουλευτές του Νομού Λέσβου με την συμμετοχή όλων των τοπικών παραγόντων.

Στην μνήμη των αγωνιστών και θυμάτων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, και αμέσως μετά θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος. 

Στη συνέχεια, στις 12, θα πραγματοποιηθεί στην προκυμαία κοινή μαθητική, πολιτική και στρατιωτική παρέλαση, διάρκειας 40-60 λεπτών με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Μυτιλήνης για την πολιτική παρέλαση και Στρατιωτικής Μουσικής για τα στρατιωτικά τμήματα.

Οι εκδηλώσεις της ημέρας θα ολοκληρωθούν στις 17.15, με την υποστολή της ελληνικής σημαίας. 

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img