Εκδήλωση-αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία

Εκδήλωση-αφιέρωμα στα 110 χρόνια από την γέννηση του αρμενιστή ποιητή Νίκου Καββαδία  οργανώνει το Σάββατο 11 Ιανουαρίου,  στις 6.30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την ευγενική υποστήριξη του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Βασικός ομιλητής  στην εκδήλωση θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Μιχάλης Γελασάκης, συγγραφέας του Βιβλίου «Νίκος Καββαδίας- Ο αρμενιστής ποιητής», ο οποίος θα παρουσιάσει σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι κα. Ρίτα Αντωνοπούλου, κ. Μανώλης Ανδρουλιδάκης και κ. Μανώλης Ζαχαράκης, με την ερμηνεία των ποιημάτων του Καββαδία όπως μελοποιήθηκαν και έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό από τον αγαπημένο Θάνο Μικρούτσικο. Επίσης, θα υπάρξει θεατρικό δρώμενο από την Θεατρική Ομάδα του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού. Αναστασία Αντωνέλλη σε  τοποθέτησή της επισήμανε μεταξύ άλλων :

« Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια των δράσεων ανάδειξης της πολιτιστικής παράδοσης των νησιών του Β. Αιγαίου διοργανώνει ένα αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, στον αρμενιστή ποιητή ή κατ’άλλους ποιητή της ναυτοσύνης, κάνοντας πράξη μια όμορφη ιδέα των μαθητών του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι για μας τύχη καλή, που τα νέα μας παιδιά- οι μαθητές μας, ενδιαφέρονται, οραματίζονται και θέλουν να δημιουργούν μια αχτίδα φωτεινή για τον τόπο μας, στον χώρο του Πολιτισμού, σε αυτή την μουντή εποχή. Η Περιφερειακή Αρχή αφουγκράζεται τους νέους ανθρώπους και συμβολικά σε συνέργεια μαζί τους θα υλοποιήσει την εκδήλωση αυτή, έχοντας την Τιμή να φιλοξενήσει την Ρίτα Αντωνοπούλου , τη «φωνή» του συνθέτη-δημιουργού Θάνου Μικρούτσικου, που ταξίδεψε πριν λίγες μέρες στους ουρανούς αφήνοντας μας όχι μόνο μια περιουσία μουσικού πολιτισμού, αλλά και μια παρακαταθήκη πνευματικού προσανατολισμού για όλους μας. Με την ευκαιρία της αναφοράς στον Μεγάλο μουσικοσυνθέτη, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην οικογένεια του που μέσα στο πένθος της από το θάνατο του Θάνου, σκέφτηκε και νοιάστηκε τα ασυνόδευτα παιδιά της Μόριας, όταν οι υποχρεωμένοι να τα σκέφτονται και να τα νοιάζονται φαίνεται να τα έχουν ξεχάσει…»