Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Δράσεις ενημέρωσης θα πραγματοποιήσουν φορείς και σύλλογοι της Λέσβου εν όψει της Παγκόσμιας Εβδομάδας για τον μητρικό θηλασμό. Το Κέντρο Υγείας της Μυτιλήνης σε συνεργασία με την 1η ΤΟΜΥ Λέσβου θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, στο κέντρο της αγοράς της Μυτιλήνης, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού με θέμα «Ενθαρρύνουμε τον θηλασμό. Κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς».  

Η Ελεονόρα Μανιάτη, που έχει αναλάβει την οργάνωση της δράσης του Κέντρου Υγείας, ανέφερε στην εφημερίδα μας: «Ενόψει της παγκόσμιας εβδομάδας για τον μητρικό θηλασμό η μονάδα μας συμμετέχει ενεργά στην ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού για τη σπουδαιότητα του θηλασμού και το έμπειρο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης θεωρούμε ότι μπορεί να πείσει με επιχειρήματα, γιατί μια νέα μητέρα επιβεβλημένα πρέπει να εξαντλεί τις δυνατότητες θηλασμού που της δίνει η φύση, καθώς τα οφέλη για την ανάπτυξη του παιδιού και της δικής της υγείας είναι πραγματικά ανεκτίμητα».

Την Κυριακή στην μαρίνα

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας  διοργανώνει στην μαρίνα την Κυριακή, στις 11 το πρωί,  την 14η Πανελλαδική Εκδήλωση Εορτασμού Θηλασμού & Μητρότητας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού. Πραγματοποιώντας εκδηλώσεις και συναντήσεις από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα από την 1η έως τις 7 Νοεμβρίου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το παρών και αυτή τη χρονιά, το δίκτυο εθελοντών  υποστήριξης μητρικού θηλασμού θα έρθει και στην Μυτιλήνη προσκαλώντας όλες τις μητέρες σε μια ενημερωτική εκδήλωση

Το 2010, για πρώτη φορά, η πρωτοβουλία κάποιων μαμάδων οι οποίες είχαν σαν σκοπό την εθελοντική βοήθεια σε άλλες μητέρες, ώστε να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, έγινε η αιτία να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση-γιορτή για τον Θηλασμό, που πλέον αποτελεί, για τη χώρα μας, σύμβολο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού. Κάθε χρόνο εδώ και 14 χρόνια μητέρες θηλάζουσες, πρώην θηλάζουσες, εγκυμονούσες και υποστηρίκτριες του μητρικού θηλασμού, συναντιούνται και «γιορτάζουν» όλες μαζί τον μητρικό θηλασμό με στόχο την υποστήριξη, την ενημέρωση αλλά και την ενθάρρυνση της θηλάζουσας. 

Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις του δικτύου πλέον μπορεί να αριθμούν 14 χρόνια παρουσίας, όμως η ανάγκη για ευαισθητοποίηση, αφύπνιση και υποστήριξη των νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα», όπως φαίνεται, παραμένει. Καθημερινά μέσα από την αλληλεπίδραση με άλλες μητέρες, γίνεται αντιληπτό ότι η θηλάζουσα χρήζει υποστήριξης, ενημέρωσης και ενθάρρυνσης στο μοναδικό ταξίδι, αυτό της μητρότητας. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας συνεχίζει να προσφέρει τόσα χρόνια εθελοντικά και ανιδιοτελώς βοήθεια, ενημέρωση, πληροφορία και γνώση, ώστε να μπορεί να βρίσκει η κάθε θηλάζουσα από κάθε άκρη της Ελλάδας ό,τι χρειάζεται και ό,τι έχει ανάγκη για να μπορέσει να ξεκινήσει το ταξίδι του θηλασμού, να το συνεχίσει όσο επιθυμεί εκείνη και το παιδί της, αλλά κυρίως να μπορέσει να απολαύσει τη φυσικότητα και το μεγαλείο του. 

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του το δίκτυο: «Η γιορτή μας, κάθε χρόνο με μαγικό τρόπο καταφέρνει να ενώνει και να συνδέει μεταξύ τους όλες τις θηλάζουσες της Ελλάδας, όλες εκείνες που θήλασαν, θηλάζουν και θα θηλάζουν, καθώς και όλες εκείνες που προσπαθούν με όποιον τρόπο μπορούν να διαδώσουν τη φυσικότητα και τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού. Έτσι και φέτος, λοιπόν, αν θέλεις ΕΛΑ κι ΕΣΥ να ΓΙΟΡΤΑΣΕΙΣ ΜΑΖΙ με την Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου, τον ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ, τη ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ και τη «βοήθεια από μητέρα σε μητέρα», τιμώντας την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 στις 11:00 π.μ. στη μαρίνα Μυτιλήνης σε μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό»

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img