Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μια γεμάτη μέρα είχαν τα μέλη της αντιπροσωπείας της ευρωπαϊκής επιτροπής και του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που βρέθηκαν στην Λέσβο την Παρασκευή, με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσαν στο Επιμελητήριο αργά το απόγευμα με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου». 

Παράλληλα και η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ήταν ανάμεσα στους κεντρικούς ομιλητές της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, με την συμμετοχή πλήθους κόσμου. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. 

Μίλησαν για τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Περιφέρεια

Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου στη Λέσβο

Στο νησί μας βρέθηκε την Παρασκευή η Ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, στα πλαίσια των επισκέψεων που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η κ. Ασημακοπούλου με το που έφτασε στη Λέσβο επισκέφτηκε την Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Μανταμάδο για να προσκυνήσει. Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Ασημακοπούλου επισκέπτεται το νησί μας, ενώ σε κάθε επίσκεψή της μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τη Λέσβο. 

Μετά τον Μανταμάδο η κ. Ασημακοπούλου μετέβη στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, όπου καταχειροκρότησε τους μαθητές οι οποίοι έπαιξαν διάφορα ακούσματα με τα μουσικά τους όργανα. Την ίδια μέρα είχε συναντήσεις με τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Η κ. Ασημακοπούλου, ο κ. Αρβανίτης, ο κ. Γρηγορίου και η κ. Χορμόβα στη συζήτηση που διεξήχθη

Η εκδήλωση στο Επιμελητήριο

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν θέματα, όπως οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα, θέμα για το οποίο μίλησε η υπεύθυνη τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Άννα Ευσταθίου και η αναπληρώτρια επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νέλλη Παλαιολόγου παρουσίασε προτάσεις σχετικά με  την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τις προσδοκίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Τις προτάσεις και τους στόχους για την περιφέρεια παρέθεσαν με τις ομιλίες τους ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση. Στη συνέχεια έγιναν αναφορές για τις δεξιότητες που υπάρχουν σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, όπως τη Λέσβο, από την ευρωβουλευτή  Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και τον  ευρωβουλευτή  Κωνσταντίνο Αρβανίτη, αλλά και από τον επικεφαλής του Εurope Direct Βορείου Αιγαίου και Καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Παναγιώτη Γρηγορίου. Στη συζήτηση συμμετείχε και η υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ κ. Χορμόβα ενώ τον συντονισμό είχε αναλάβει η δημοσιογράφος του Fortune Greece, Μαρία Ακρίβου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης, Αντιπεριφερειάρχες και Αντιδήμαρχοι, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πλήθος πολιτών.  Χαιρετισμούς τέλος απηύθυναν ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς και ο Καθηγητής κ. Γρηγορίου.

spot_img

More articles

spot_img