Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Έκλεισε ένα σημαντικό κεφάλαιο για τους Ροταριανούς

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & ΕιδήσειςΈνας σημαντικός κύκλος έκλεισε τις προηγούμενες ημέρες για τον Ροταριανό Όμιλο Μυτιλήνης με την ολοκλήρωση της θητείας του Σπύρου Καρδακάρη στη θέση του προέδρου, αφήνοντας πίσω του έναν πλούσιο απολογισμό με δεκάδες εκδηλώσεις και παρεμβάσεις του Ρόταρυ σε τοπικό επίπεδο, καθώς επίσης και την απόκτηση για πρώτη φορά δικών τους γραφείων σε ένα από τα καταστήματα που βρίσκονται στις προσφυγικές κατοικίες της Χρυσομαλλούσας, το οποίο ανακαινίστηκε με δαπάνες των Ροταριανών και μετατράπηκε σε έναν σύγχρονο χώρο για να μπορεί να τους φιλοξενεί. Ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι ο Δήμος Μυτιλήνης και οι Ροταριανοί διεκδίκησαν αυτόν τον χώρο και πέτυχαν να τους δοθεί η χρήση του.

Στα εγκαίνια που έγιναν μέσα στον Ιούνιο είχαν παραστεί ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος και ο Αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής.

Ουσιαστικά μέσα στην τρέχουσα θητεία του ο κ. Καρδακάρης ως Πρόεδρος κατάφερε να εξασφαλίσει και στέγη για τους Ροταριανούς, κάτι που αποδεικνύει ότι ο ίδιος αποτελεί ίσως ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια για τον Όμιλο σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και προκαλεί εντύπωση πώς και μέχρι τώρα δεν έχει αξιοποιηθεί στην Περιφερειακή διοίκηση των Ροταριανών.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής της απερχόμενης διοίκησης στη νέα πραγματοποιήθηκε πριν από ημέρες στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου “Elysion” σε πανηγυρική συνεστίαση, όπου έγινε ο απολογισμός και η αλλαγή ηγεσίας. Πολλοί ροταριανοί και φίλοι του Ομίλου έδωσαν το παρών στην εκδήλωση γύρω από την πισίνα του ξενοδοχείου, όπου παρευρέθη και ο Στέλιος Μιχαηλίδης, μέλος του R.C. Woodhall Spa, του Lincolnshire της Μεγάλης Βρετανίας.

Κατά τη διάρκεια του απολογισμού με παράλληλη προβολή διαφανειών επισημάνθηκε από τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Καρδακάρη ότι παρά τα μέτρα και τους περιορισμούς της πανδημίας οι Ροταριανοί προσαρμόστηκαν και συνέχισαν τα προγράμματα και τις δραστηριότητες, που συνοψίζονται σε 43 εκδηλώσεις με βασικές προτεραιότητες τη στήριξη και ενίσχυση απομακρυσμένων χωριών και οικισμών του νησιού μας τόσο οικονομικά, όσο και ηθικά, με πολυπληθή παρουσία ροταριανών και φίλων του Ομίλου, και στο να γίνει γνωστό το Ρόταρυ στο ευρύ κοινό.

Ο κ. Καρδακάρης τόνισε τις πανηγυρικές εκδηλώσεις εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, τον εορτασμό της ημέρας της μητέρας με τη βράβευση εξεχουσών μητέρων, για την προσφορά τους στην οικογένεια αλλά και το νησί μας. Αναφέρθηκε επίσης στην χορηγία μιας υποτροφίας που δίνει ο Όμιλος σε σπουδαστή Α.Ε.Ι. καθώς και στην απόκτηση γραφείου από τον Όμιλο, χάρη στην προσφορά της Δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου Στρατή Κύτελη.

Ευχαρίστησε ονομαστικά όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ομίλου τα οποία βοήθησαν στο να θεωρείται η χρονιά που πέρασε επιτυχημένη και κάλεσε το νέο πρόεδρο, Στρατή Κοκκώνη παραδίδοντάς του τη σφύρα, ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο του, δηλώνοντας τη βεβαιότητά του με το ρητό: «Άμμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες».

Το νέο Δ.Σ. του Ροταριανού Ομίλου Μυτιλήνης είναι το παρακάτω:

-Πρόεδρος: Στρατής Κοκκώνης 

Αντιπρόεδρος: Ελένη Χατζηδήμου-Γογγολίδου

-Β’ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Καλιάλης

-Γενικός Γραμματέας: Ιγνάτιος Χατζηβασιλέλλης

-Ταμίας: Απόστολος Μάτας

-Κοσμήτορας: Ιωάννα Ζούρου

-Μέλη: Νικόλαος Κουζινόγλου

-Σπύρος Καρδακάρης (προ πρόεδρος)

Ακολούθησε η εισδοχή στον όμιλο του Στυλιανού Βέη-Καμναρόκου, με ανάδοχο τον απερχόμενο πρόεδρο Σπύρο Καρδακάρη.

Τέλος, η φίλη του Ομίλου κ. Μπέμπα Ρήγα προσέφερε στον απερχόμενο πρόεδρο χρηστικό αναμνηστικό δώρο, ευχαριστώντας τον για την μεγάλη προσπάθεια και προσφορά την χρονιά που πέρασε.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img