Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Εκλογές για 4 στον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Άλλη μία θητεία για τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου φτάνει στο τέλος της και προς τούτο οι γιατροί του νησιού μας, ιδιώτες ελεύθεροι επαγγελματίες και του ΕΣΥ, καλούνται την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στα γραφεία του επιστημονικού φορέα, επί της οδού Καβέτσου 17, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αναδεικνύοντας τη νέα διοίκηση, που θα τους εκπροσωπήσει για τα επόμενα χρόνια.

Τέσσερις είναι οι συνδυασμοί που διεκδικούν την πλειοψηφία στις 11 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα οι παρατάξεις:

– Ιατρική Ενότητα Λέσβου με την οποία κατέρχεται εκ νέου υποψήφιος ο απερχόμενος Πρόεδρος Παναγιώτης Προβέτζας και είναι το μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο με διαφορά, καθώς έχει καταφέρει να συσπειρώσει γύρω του συναδέλφους του από όλους τους χώρους.

– Για άλλη μία εκλογική αναμέτρηση διεκδικεί την πλειοψηφία στον ιατρικό κόσμο της Λέσβου ο συνδυασμός Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) με το Νάσο Γαλή και τη Ζηνοβία Κακναβάτου και άλλους υποψηφίους από τις τάξεις του ΚΚΕ και σημειώνουμε τα δύο πρώτα ονόματα των γιατρών, καθώς ανέδειξαν ζητήματα κυρίως για τη δημόσια περίθαλψη κατά την προηγούμενη θητεία.

– Στις εκλογές συμμετέχει με δικό του συνδυασμό ο παθολόγος Γιάννης Ζερδελής με την Αγωνιστική Κίνηση Γιατρών Λέσβου με τον οποίο συμπαρατάσσονται παλιοί του σύντροφοι από την αριστερά, όπως ο Στρατής Γιαννίκος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Ευθύμιος Ζιώγας, αλλά και ο προϊστάμενος ιατρός Τοπικής Μονάδας Υγείας Μυτιλήνης, Γιώργος Κόκκορης.

– Τέλος, με δικό τους ψηφοδέλτιο κατέρχονται ξανά στις εκλογές για τον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου οι προσκείμενοι γιατροί στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά με το συνδυασμό Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (Ε.Κ.Α), στο οποίο συμμετέχει ο σημερινός πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου Χρήστος Ζάμπρας, που είναι και απερχόμενο μέλος της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Νέων της Λέσβου, χθες, ο απερχόμενος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Παναγιώτης Προβέτζας, τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στις εκλογές ως υποψήφιοι σε συνδυασμούς και να καλέσω επίσης και όλους τους συναδέλφους μας από κάθε γωνιά της Λέσβου να ασκήσουν μαζικά στα γραφεία μας, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, το εκλογικό τους δικαίωμα.  

Σε ό,τι αφορά το δικό μου συνδυασμό, είναι συγκινητική η προσέλευση των συναδέλφων με την ενεργό συμμετοχή τους τόσο για το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και για τα άλλα Όργανα και ας μου επιτραπεί από καρδιάς να τους ευχαριστήσω. Υπηρετήσαμε σε μία δύσκολη συγκυρία ως απερχόμενη διοίκηση, έχοντας μπροστά μας την υγειονομική κρίση κατά την οποία αντιμετωπίσαμε  μικρές και μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες αναμετρηθήκαμε. Στη λήξη της θητείας μας προχωρά η εφαρμογή του προσωπικού γιατρού, ένας νέος θεσμός για τον οποίο οφείλουμε όλοι μας να συμβάλουμε ώστε αυτή τη φορά να επιτύχει και για να γίνει αυτό θα πρέπει και το Υπουργείο Υγείας να αντιληφθεί ότι χρειάζονται βήματα και από πλευράς του και προς τούτο έχουμε καταθέσει και προτάσεις και υπομνήματα για να βοηθήσουμε».

Απευθυνόμενος στους γιατρούς της Λέσβου εν όψει των εκλογών, ο κ. Προβέτζας επεσήμανε ότι «προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας από τους οποίους ζητούμε να μας τιμήσουν και αυτή τη φορά, ώστε όλοι μαζί να διαφυλάξουμε την ενότητα στον επιστημονικό μας φορέα, και κυρίως αυτό το οποίο έθεσα σε πρώτη προτεραιότητα από την πρώτη μου κιόλας κάθοδο ως υποψήφιος στον Ιατρικό Σύλλογο κατά το παρελθόν, να κρατήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μακριά τα κόμματα από το Σύλλογό μας και αυτό κατά την άποψή μου θα πρέπει να αποτελέσει και για την προσεχή θητεία μέγιστη προτεραιότητα.

Η ενότητα του κλάδου μας είναι αυτό που πρέπει πάντα να βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα και όχι τα κόμματα», είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου. 

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο

-ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΕΥΘΑΛΕΙΑ (ΘΑΛΕΙΑ)

-ΑΝΙΤΣΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 

-ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 

-ΑΡΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

-ΓΕΩΡΓΑΝΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 

-ΓΚΟΥΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

-ΔΟΥΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

-ΖΕΪΜΠΕΚΗΣ ΔΟΥΚΑΣ 

-ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ ΦΕΒΡΩΝΙΑ

-ΚΟΥΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

-ΜΑΚΑΡΩΝΗ ΜΑΙΡΗ 

-ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ 

-ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

-ΠΡΟΒΕΤΖΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

-ΣΑΒΙΝ ΡΟΥΣΟΥ ΣΒΕΤΛΑΝΑ 

-ΣΑΛΕΣΙΩΤΗ ΕΙΡΗΝΗ 

-ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 

-ΤΑΠΑΝΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 

-ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΝΑΤΑΛΙ 

-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΥΜΕΩΝ 

-ΨΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  

Υποψήφιοι για το Πειθαρχικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

-ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ 

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 

-ΜΑΚΡΗ ΕΛΕΝΗ 

ΜΕΛΗ 

-ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

-ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

-ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ 

-ΚΟΥΣΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 

-ΜΑΡΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

-ΜΙΧΑΛΑΚΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ 

-ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ ΜΑΡΙΑ 

-ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

-ΤΟΥΡΒΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 

-ΧΑΜΑΤΖΟΛΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ 

Εκπρόσωποι στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

-ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΕΥΘΑΛΙΑ (ΘΑΛΕΙΑ)

-ΑΝΙΤΣΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 

-ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ 

-ΑΡΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

Υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή

-ΓΕΩΡΓΑΝΤΕΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

-ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

-ΚΟΥΤΟΥΚΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 

-ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ 

-ΡΑΛΛΙΔΗΣ ΜΑΡΣΕΛΟΣ 

-ΤΣΙΡΩΝΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΔΗΠΑΚ)

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο

-ΓΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 

-ΚΑΚΝΑΒΑΤΟΥ ΖΗΝΟΒΙΑ 

-ΜΕΤΑΞΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

-ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

Εκπρόσωποι στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο 

-ΓΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 

-ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ  

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο

-ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 

-ΖΕΡΔΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

-ΖΙΩΓΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ 

-ΚΟΚΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

-ΠΙΑΝΤΕ ΑΝΔΡΙΑΝΗ 

Εκπρόσωποι στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο 

-ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 

-ΖΕΡΔΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

-ΚΟΚΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

«ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο

-ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

-ΖΑΜΠΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 

-ΜΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

-ΠΑΥΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 

-ΤΣΙΡΕΠΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 

Εκπρόσωποι στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο 

-ΖΑΜΠΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 

-ΜΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

-ΠΑΥΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 

-ΤΣΙΡΕΠΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img