Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έκοψαν την πίτα στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στις 11, στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Παππά. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου πέρα από τον Υφυπουργό παραβρέθηκαν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου Μανώλης Κουτουλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού Στρατής Κυρατζής, ο Διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης

Παρουσία πλήθους κόσμου και ανθρώπων της αυτοδιοίκησης κόπηκε η πίτα στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου

Επιπλέον το παρών έδωσαν άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη και επίτιμοι των σωμάτων ασφαλείας, εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου αλλά και πολίτες του νησιού.  Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την ακτοπλοϊκή γραμμή του Αγίου Ευστρατίου και τη χρήση του πλοίου «Άνεμος» μέχρι την νέα προκήρυξη, ενώ έκανε λόγο και για το μεταφορικό ισοδύναμο και τις πληρωμές που έγιναν σχετικά με αυτό.  

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς μετά την εκδήλωση της κοπής της πίτας, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα στην Μυτιλήνη με αφορμή την κοπή της πίτας της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής. Είχαμε κοντά μας τους βουλευτές του νομού, τους ανθρώπους της αγοράς, τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους. Θέλω να πω ότι δουλεύουμε καθημερινά και συστηματικά ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται στα νησιά μας. Ένα από αυτά τα προβλήματα είναι και το ακτοπλοϊκό που θεωρώ ότι το λύσαμε άμεσα, παρουσία του πλοίου «Άνεμος» έως ότου γίνει ο διαγωνισμός, ο οποίος θεωρητικά είναι να γίνει στις 23 Ιανουαρίου. Περιμένουμε να δούμε ποια εταιρεία θα συμμετέχει στο διαγωνισμό για να παραλάβει τη γραμμή Λαύριο-Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα. Και παράλληλα προσπαθούμε να λύσουμε την διαδικασία του θέματος που υπάρχει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια για την γραμμή Αγίου Ευστρατίου-Λήμνου. Και αύριο μάλιστα έχω στην Αθήνα συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου για το ζήτημα. Θέλω να πω ότι από την πλευρά μας κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά και στηρίζουμε τους νησιώτες της χώρας. Παράλληλα ζητάμε από την Ένωση Ακτοπλόων να έχουμε ανανέωση του στόλου μας με γρήγορα και σύγχρονα πλοία. Προσωπικά εκτιμώ ότι και με την νέα συμφωνία που έχουμε κάνει με την γείτονα χώρα όσον αφορά την βίζα που θα υπάρχει, θα αλλάξει λίγο το τοπίο, καθώς θα υπάρχει ενδιαφέρον των τουριστών από την γείτονα χώρα».

Όσον αφορά το μεταφορικό ισοδύναμο ο κ. Παππάς σημείωσε: «Για το μεταφορικό ισοδύναμο  ενημερώσαμε ότι ήδη όπως είχαμε δεσμευτεί στο τέλος του χρόνου Νοέμβριο και Δεκέμβριο πληρώσαμε γύρω στα 10 εκατομμύρια, και τώρα μας εγκρίθηκε ένα νέο ποσό των 11 εκατομμυρίων για να συνεχίσουμε τις πληρωμές ώστε να το φέρουμε στην κανονικότητά του. Και παράλληλα δουλεύουμε σκληρά για να δημιουργήσουμε αυτό που θέλουμε εμείς, μια κάρτα νησιώτη, για τους νησιώτες μας μέσω της οποίας θα έχουμε την δυνατότητα και την άνεση να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα κεφάλαια για μια σειρά άλλων έργων τα οποία δουλεύουμε».

spot_img

More articles

spot_img